Η ΕΕ χρηματοδοτεί έρευνα Έλληνα ειδικού στη νανοθεραπεία

Χάπια
26-12-2016

Ένας Έλληνας ερευνητής ο κ.Γιώργος Κόρδας είναι αποδέκτης μίας εκ των 33 επιχορηγήσεων ύψους 150.000 ευρώ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας για το ερευνητικό του έργο “Νανοδοχεία για στοχευμένη θεραπεία καρκίνου μαστού και προστάτη”(Novel Targeted Nanocontainers for Cancer Therapy). O κ.Κορδάς που εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο “Δημόκριτος” και είναι ειδικός στη νανοθεραπεία επιθυμεί να προωθήσει τα νανοφάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου περιλαμβανόμενου και του καρκίνου του προστάτη. Τα αποτελέσματα της έρευνας του θα είναι ζωτικής σημασίας για τη θεραπεία των συγκεκριμένων ασθενειών.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ΕΣΕ) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παρέχει τις επιχορηγήσεις ύψους 150.000 ευρώ η καθεμία σε 33 εξέχοντες ερευνητές, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ του έργου τους και των καινοτομιών που μπορούν να αξιοποιηθούν εμπορικά. Οι επιχορηγήσεις στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας χρηματοδότησης «Απόδειξη ορθότητας της ιδέας» είναι ανοικτές σε επιστήμονες που ήταν ήδη δικαιούχοι επιχορήγησης από το ΕΣΕ.Τα έργα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως είναι από τη νευροβιολογία και τη μηχανική μέχρι την αρχιτεκτονική και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ιστορικό

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, που ιδρύθηκε το 2007, είναι ο πρώτος πανευρωπαϊκός οργανισμός χρηματοδότησης για έρευνα αιχμής. Κύριος στόχος του είναι να ενισχύσει την επιστημονική αριστεία στην Ευρώπη ενθαρρύνοντας τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους καλύτερους δημιουργικούς ερευνητές ανεξαρτήτως εθνικότητας και ηλικίας. Το ΕΣΕ προσπαθεί επίσης να προσελκύσει κορυφαίους ερευνητές από όλο τον κόσμο στην Ευρώπη.

Με το πρόγραμμα «Απόδειξη ορθότητας της ιδέας», το ΕΣΕ καθιστά δυνατή την πλήρη αξιοποίηση των εξαιρετικών ιδεών που χρηματοδοτεί. Αυτό το πρόγραμμα χρηματοδότησης μπορεί να υποστηρίξει δραστηριότητες που αφορούν, για παράδειγμα, τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας, τη διερεύνηση εμπορικών και επιχειρηματικών ευκαιριών ή την τεχνική επικύρωση.

Η δεύτερη και τελική προθεσμία της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Απόδειξη ορθότητας της ιδέας», που προορίζεται για υπότροφους του ΕΣΕ λήγει στις 3 Οκτωβρίου 2013

Κατάλογος των 33 επιλεγέντων ερευνητών

Δικτυακός τόπος του ΕΣΕ