Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) στηρίζει την εκστρατεία ενημέρωσης για τα δικαιώματα των καρκινοπαθών, «Δικαίωμα Μου!»

26-12-2016

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) στηρίζει την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα δικαιώματα  των καρκινοπαθών «Δικαίωμα Μου», αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την κοινωνική διάσταση του ποδοσφαίρου στην προώθηση μηνυμάτων και την ανάδειξη δράσεων που αφορούν στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Στις 12 Οκτωβρίου 2012, ημέρα διεξαγωγής του επίσημου προκριματικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας – Βοσνίας, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2014,  πραγματοποιήθηκε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού σχετικά με τα δικαιώματα των καρκινοπαθών στους φιλάθλους που παρακολούθησαν τον αγώνα, καθώς και προβολή του μηνύματος «Μάθε, Ψάξε, Διεκδίκησε έχεις δικαίωμα!»  στις οθόνες του γηπέδου Γ. Καραϊσκάκη.

Τη διοργάνωση της εκστρατείας ενημέρωσης «Δικαίωμα μου» έχει αναλάβει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. με την ευγενική χορηγία του τμήματος Ογκολογίας της φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS. Στόχος της εκστρατείας είναι η αναζήτηση, καταγραφή και κωδικοποίηση όλων των δικαιωμάτων των καρκινοπαθών, όπως αυτά απορρέουν από νόμους, εγκυκλίους και ρυθμιστικές διατάξεις, έτσι ώστε ο κάθε καρκινοπαθής να έχει στην διάθεσή του μια αξιόπιστη πηγή έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης, για τη σωστή και αποτελεσματική διεκδίκησή των δικαιωμάτων του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα κάνοντας κλικ στο www.dikaiomamou.anticancerath.gr και να κατεβάσετε τον πλήρη οδηγό με τα δικαιώματα των καρκινοπαθών ή να καλέσετε το σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι. στo παρακάτω τηλέφωνο 210 6468222.

Η εκστρατεία «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!» υποστηρίζεται και από το Facebook, με Fan Page http://www.facebook.com/dikaiomamou και ειδικό application που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει κάνοντας κλικ στο https://www.facebook.com/pages/Δικαίωμά-μου/396488173728608?sk=app_227664274016411.

Όλοι μπορούν να στηρίξουν τα δικαιώματα των καρκινοπαθών κάνοντας like στην σελίδα στο facebook και φορώντας την αντίστοιχη κονκάρδα.