Η ELPEN στη Γερμανία!

26-12-2016

Παραπάνω από ένα χρόνο λειτουργεί στο Βερολίνο η ELPEN PHARMA GMBH, η θυγατρική της ELPEN στη Γερμανία. Με 40 Γερμανούς εργαζομένους και εστίαση στις θεραπείες του Άσθματος και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας η ELPEN βασίστηκε για την είσοδό της στην αγορά της Γερμανίας, στην καινοτομία της συσκευής Elpenhaler®, εφεύρεση του Προέδρου της εταιρείας κ. Δ. Πενταφράγκα. Σημειώνεται ότι η συσκευή είναι καταχωρημένη με διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε περισσότερα από 100 κράτη, ενώ η ΕΛΠΕΝ έγινε η πρώτη φαρμακοβιομηχανία παγκοσμίως, που έλαβε έγκριση για την κυκλοφορία στην Ευρώπη, του συνδυασμού των φαρμακευτικών ουσιών φλουτικαζόνης και σαλμετερόλης (Fluticasone + Salmeterol), όπου η χορήγηση της κόνεως γίνεται με εισπνοή σε δόσεις με την πρωτότυπη συσκευή Elpenhaler.

Η κα Μαρία Λόλακα, Διευθύντρια Εξαγωγών της ELPEN, επισημαίνει, «Με τη φιλοδοξία να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, είναι ζωντανή, αποτελεσματική και δημιουργική, η ELPEN ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα στην Γερμανία. Με αιχμή του δόρατος την Πνευμονολογία και χάρη στο ELPENHALER®, χτίζουμε ισχυρές σχέσεις με 1.400 πνευμονολόγους και 43.000  γενικούς ιατρούς».

Σημειώνουμε ότι η ELPEN έχει παρουσία σε 27 ευρωπαϊκές χώρες και 60 παγκοσμίως, (Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Ωκεανία) με εξαγωγές 30 σκευασμάτων που υπερβαίνουν τα 20 εκατ. €. Ο Όμιλος ELPEN, κατορθώνει και διατηρεί 730 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, έχοντας μάλιστα κάνει τους τελευταίους μήνες νέες προσλήψεις σε ορισμένες κρίσιμες κατηγορίες, ενώ παραμένει ανεξάρτητος, βασιζόμενος αποκλειστικά σε ίδιους πόρους.  Ένα πολύ καλό παράδειγμα ελληνικής επιχειρηματικότητας στους καιρούς που ζούμε