Η εργένικη ζωή κάνει καλό στην υγεία

26-12-2016
Οι άνθρωποι που ζουν μόνοι τους έχουν πιο σωστό βάρος από τους παντρεμένους ή εκείνους που συζούν. Αυτό τουλάχιστον έδειξε νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, αποδεικνύοντας πως τελικά δεν είναι όλα τόσο μαύρα στο να μένει κανείς μόνος.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Western Washington στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν τα στοιχεία από την έρευνα National Longitudinal Study of Youth που κράτησε 20 χρόνια.
Τα στοιχεία αφορούσαν 3.347 ενήλικες άντρες και γυναίκες και σκοπός των ειδικών ήταν να βρουν την σχέση ανάμεσα στο βάρος και την προσωπική κατάσταση (έγγαμος ή ελεύθερος).
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Family Issues, έδειξαν πως όντως, το να είναι κανείς παντρεμένος ή να μένει μόνος του επηρεάζει το βάρος του.
 
Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, όσοι έμεναν μόνοι τους είχαν χαμηλότερο Δείκτη Μάζα Σώματος και ζύγιζαν σχεδόν δυο κιλά λιγότερο από τους παντρεμένους συνομήλικους τους.
Το ίδιο φάνηκε να ισχύει και για όσους υπήρξαν παντρεμένοι αλλά τώρα έχουν χωρίσει και μένουν μόνοι.
 
Από την έρευνα φάνηκε επίσης πως οι εργένηδες άρχισαν να παίρνουν βάρος μόλις παντρεύονταν ή άρχισαν να συζούν με τον σύντροφο τους. Όταν πάλι χώριζαν έχαναν ενάμιση κιλό.
 
Όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Jay Teachman εκείνος και η ομάδα του δεν μπόρεσαν ακόμα να βρουν τον αιτιολογικό παράγοντα που συνδέει την οικογενειακή κατάσταση με το βάρος. Έτσι, θα συνεχίσουν τις έρευνες τους προκειμένου να βγάλουν κάποια ασφαλή συμπεράσματα.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: