Η φασαρία κάνει κακό στην υγεία

26-12-2016
Φαίνεται πως ακόμα και ορισμένοι ήχοι μπορούν να κάνουν κακό στην υγεία μας. Αυτό τουλάχιστον έδειξε έρευνα Βρετανών επιστημόνων σύμφωνα με την οποία όσοι ζουν σε δρόμους με μεγάλη κυκλοφορία και πολύ θόρυβο, έχουν μειωμένο προσδόκιμο ζωής.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Southampton στη Βρετανία μελέτησαν υπερήχους, δηλαδή τους ήχους υψηλών συχνοτήτων, όπως αυτοί που βγαίνουν από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, βιβλιοθήκες και πολυκαταστήματα.
Σκοπός τους ήταν να διαπιστώσουν πως αυτοί οι ήχοι επηρεάζουν την υγεία μας.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι ήχοι υψηλών συχνοτήτων δημιουργούν πονοκεφάλους, ναυτίες, πίεση στα αυτιά και όλα αυτά τα συμπτώματα για τα οποία είχαν κατά καιρούς παραπονεθεί άτομα που εκτίθενται σε τέτοιους θορύβους.
 
Ο επικεφαλής της έρευνας, Tim Leighton και οι συνεργάτες τους διαπίστωσαν πως όσοι εργάζονται σε χώρους που εκπέμπουν υπερήχους  δεν γνωρίζουν πραγματικά τις συνέπειες που μπορεί να έχουν στην υγεία τους.
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι αρνητικές συνέπειες που ήρθαν στην επιφάνεια πριν από 70 χρόνια αναφορικά με τις επιπτώσεις των υπερήχων, είναι πάρα πολύ σημαντικές, Μέχρι σήμερα όμως δεν ήταν γνωστές οι αντιδράσεις των ανθρώπων ως προς αυτούς.
Εδώ και 40 χρόνια υπάρχουν αναφορές για υποκειμενικές επιπτώσεις, όπως ναυτία, ζάλη ημικρανία, κούραση και πίεση στα αυτιά. Ειδικά από ανθρώπους που εργάζονται στους δρόμους ή από όσους εκτίθενται πολύ σε υπερήχους.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: