Η Γερουσία ενέκρινε νομοσχέδιο για την ασφάλιση υγείας των παιδιών στις ΗΠΑ

26-12-2016

Η Γερουσία ενέκρινε νέα νομοθεσία που παρέχει ασφάλιση υγείας σε 11 εκατομμύρια παιδιά χαμηλού εισοδήματος. Βάσει της νομοθεσίας αυτής, για πρώτη φορά θα δαπανηθούν ομοσπονδιακά κονδύλια για την ασφάλιση παιδιών και εγκύων γυναικών που είναι νόμιμοι μετανάστες. Η Βουλή ενέκρινε τον νόμο στις 14 Ιανουαρίου και ο Πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να υπογράψει την τελική του έκδοση έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Το Κρατικό Ασφαλιστικό Πρόγραμμα Υγείας Παιδιών προορίζεται κυρίως για οικογένειες των οποίων το εισόδημα είναι αρκετά υψηλό για να δικαιούνται το Medicaid, αλλά όχι αρκετά υψηλό ώστε να μπορούν να πληρώσουν μια ιδιωτική ασφάλεια. Το πρόγραμμα αυτό καλύπτει σήμερα σχεδόν 7 εκατομμύρια παιδιά και κοστίζει 25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ανανέωση αυτού του προγράμματος και η απόφαση για δαπάνη 32,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων επιπλέον θα επεκτείνει την κάλυψη σε ακόμη 4 εκατομμύρια παιδιά. Η πρόσθετη δαπάνη θα καλυφθεί με αύξηση της φορολόγησης των τσιγάρων από 39 σεντς σε 1 δολάριο το πακέτο.

Παρόλο που το πρόγραμμα για την υγεία των παιδιών δημιουργήθηκε το 1997, επί κυβέρνησης Ρεπουμπλικάνων, τώρα η παράταξή τους αντιδρά στις νέες διατάξεις που επιτρέπουν την ένταξη πρόσθετων μεταναστών στο πρόγραμμα. Έως τώρα, πολλές οικογένειες μεταναστών έπρεπε να περιμένουν πέντε χρόνια έως ότου αρχίσουν να δικαιούνται την κάλυψη.

Πηγή:

www.naturalnews.com