Η γυμναστική το πρωί κόβει την όρεξη για φαγητό

26-12-2016
Όλοι οι ειδικοί έχουν επισημάνει την τεράστια σημασία που έχει η γυμναστική για το σώμα μας και το νου μας. Τώρα, Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν πως η πρωινή γυμναστική κάνει καλό και σιλουέτα μας αφού κόβει την όρεξη. 
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Brigham Young (BYU) στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν ηλεκτρόδια για να μετρήσουν τη νευρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο 35 γυναικών, από τις οποίες οι μισές ήταν παχύσαρκες, την ώρα που έβλεπαν φωτογραφίες τροφίμων.
Η μέτρηση αυτή έγινε για δύο συνεχείς ημέρες. Την πρώτη οι γυναίκες είχαν διαθέσει 45 λεπτά το πρωί για να γυμναστούν, ενώ την δεύτερη όχι.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Ιατρική & Επιστήμη στα Αθλήματα & την Άσκηση (MSSE), έδειξαν πως μετά την γυμναστική μειώθηκε η προσοχή των γυναικών στις φωτογραφίες των τροφίμων, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια εκείνης της ημέρας αυξήθηκε η συνολική φυσική τους δραστηριότητα, ανεξάρτητα από τον Δείκτη Μάζας Σώματός τους.
 
Από την έρευνα φάνηκε επίσης πως την ίδια ημέρα οι εθελόντριες δεν κατανάλωσαν περισσότερο φαγητό για να αντισταθμίσουν όσες θερμίδες είχαν κάψει με τη γυμναστική, γράφουν οι ερευνητές
 
Όπως λένε οι ερευνητές, σκοπός τους τώρα είναι να διαπιστώσουν πόσο διαρκεί αυτή η επίδραση της γυμναστικής και αν η μακροχρόνια γυμναστική μπορεί να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες των ενηλίκων.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: