Οι γυναίκες χρειάζονται τους φίλους περισσότερο απ’ ότι οι άντρες

26-12-2016

Η ζωή χωρίς φίλους θα ήταν βαρετή και πολύ πιο δύσκολη. Οι φίλοι μας συμπαραστέκονται, μας βοηθούν, μας κρατούν παρέα… Τώρα, νέα έρευνα Καναδών επιστημόνων δείχνει πως ίσως τελικά οι άντρες να μην χρειάζονται τους φίλους τους όσο οι γυναίκες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Calgary στον Καναδά έκαναν πειράματα επάνω σε ποντίκια με σκοπό να δουν την διαφορά στη συμπεριφορά των θηλυκών και των αρσενικών. Χώρισαν τα θηλυκά από τα αρσενικά και τα έβαλαν στην αρχή όλα μαζί και στη συνέχεια μόνα τους για 18 ώρες.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως τα θηλυκά ποντίκια εξέκριναν μια ορμόνη, την κορτικοστερόνη, όταν ήταν μόνα και μακριά από τα υπόλοιπα ποντίκια. Από την άλλη, τα αρσενικά δεν παρουσίασαν απολύτως καμία διαφορά.
 
Όπως τονίζει η επικεφαλής της έρευνας Laura Senst αν και ακόμα και δεν έχει αποδειχτεί πως το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους, τα ευρήματα αυτά δείχνουν πόσο σημαντικός είναι για τα θηλυκά ο κοινωνικός περίγυρος και οι φίλοι.
Οι ειδικοί μάλιστα λένε πως αυτά τα ευρήματα θα μπορέσουν να βοηθήσουν τους ειδικούς να βρουν νέες στρατηγικές αντιμετώπισης του άγχους στις γυναίκες.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: