Οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τους ευγενικούς άντρες παρά από τους πλούσιους

26-12-2016

Η κάθε γυναίκα έχε τον δικό της τύπο άντρα. Ο άντρας που σε κάποια θα φανεί ελκυστικός για μια άλλη μπορεί να είναι εντελώς αδιάφορος. Υπάρχει όμως ένας κοινός παράγοντας που ισχύει για τις περισσότερες κι ανέδειξε νέα Βρετανική έρευνα. Ποιος είναι αυτός; Οι γυναίκες προτιμούν ένα ευγενικό άντρα από ένα πλούσιο.

Ερευνητές από το University College του Λονδίνου (UCL) στη Βρετανία μελέτησαν 800 άτομα που έπαιξαν με κάποιον άλλο ένα online παιχνίδι με χρήματα.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι καλοί, δίκαιοι, γενναιόδωροι και ευγενικοί άνδρες είναι πιο επιθυμητοί και ελκυστικοί στις γυναίκες από τους πλούσιους.
 
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Όπως πιστεύουν οι ειδικοί έχει να κάνει με εξελικτικούς λόγους για τους οποίους κανείς δεν θέλει να μοιράζεται τη ζωή του με κάποιον τσιγκούνη αλλά με κάποιον που θα έχει τη διάθεση να του προσφέρει περισσότερα.

Από την έρευνα φάνηκε ακόμα πως οι παίκτες έτειναν να επιλέγουν για συνεργάτες τους, ανθρώπους που στα περασμένα παιχνίδια φαίνονταν να έχουν υπάρξει δίκαιοι και όχι τσιγκούνηδες.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: