Οι γυναίκες πλέον βρίζουν περισσότερο από τους άντρες

26-12-2016

Μέχρι σήμερα υπήρχε η άποψη πως οι άντρες βρίζουν περισσότερο από τις γυναίκες. Και κάτι τέτοιο μπορεί όντως να ίσχυε. Όχι πια! Βρετανική έρευνα δείχνει πως οι γυναίκες χρησιμοποιούν πλέον περισσότερες βρισιές από τους άντρες.

Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Lancaster και του Cambridge στη Βρετανία διεξάγουν μια τεράστια έρευνα για την Αγγλική γλώσσα και την ανάπτυξη της. Στα πλαίσια αυτής της έρευνας, που θα ολοκληρωθεί το 2018, μελέτησαν 376 ανθρώπους.
 
Αυτό που διαπίστωσαν ήδη είναι πως πριν μερικά χρόνια οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν την λέξη “γα….το” χίλιες φορές κάθε ένα εκατομμύριο λέξεις σε σχέση με το 1990 που την χρησιμοποιούσαν μόλις 167 φορές κάθε ένα εκατομμύριο λέξεις.
Όπως φάνηκε από την έρυευνα, από το 2014 οι γυναίκες έχουν παρουσιάσει μια αυξηση 300% στην χρήση βομολοχίας με 546 βρισιές κάθε ένα εκατομμύριο λέξεις. Όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου, είναι για παράδειγμα πιο πιθανό να ακούσουμε μια γυναίκα να λέει τη λέξη “σκ…α” από έναν άντρα. Και συγκεκριμένα δέκα φορές πιο πιθανό.
 
Οι ειδικοί εκτιμούν πως όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι το ζήτημα της ισότητας των δύο φύλων έχει περάσει και στον τρόπο έκφρασης των γυναικών.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: