Η εικαστικός Πηνελόπη Βλαχογιάννη στηρίζει με το έργο της “Υγεία” το ΜΑΝΑ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

23-10-2018

Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Με αφορμή το γεγονός αυτό, η δημιουργός Πηνελόπη Βλαχογιάννη, η μεταξουργία Tsiakiris Silkhouse και ο IANOS συμμετέχουν ενεργά στην κινητοποίηση και στηρίζουν τις δράσεις του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού ΜΑΝΑ, που αγκαλιάζει κάθε γυναίκα που βιώνει την περιπέτεια της νόσου.

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, 18:00-20:00 – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού – η Πηνελόπη Βλαχογιάννη θα παρουσιάσει το νέο ψηφιακό της έργο “Υγεία” στον IANO ARTSHOP@GOLDEN HALL (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι).

Πρόκειται για το πορτραίτο της θεάς Υγείας, μέσα από τη ματιά της δημιουργού, αποτυπωμένο πάνω σε μεταξωτά φουλάρια και διακοσμητικά press-papier, το οποίο αθόρυβα παρακινεί σε εγρήγορση όλων για πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

Μέρος των εσόδων, από τις πωλήσεις έως και 31/12/2018, θα διατεθεί στον οργανισμό ΜΑΝΑ – www.manaorg.com

Λίγα λόγια για το έργο “Υγεία”:

Δροσερή, όμορφη, μυστηριώδης, απαιτητική, παρούσα υπό προϋποθέσεις, αθόρυβη όσο είναι κοντά μας  αλλά ποτέ δεδομένη, τη μεγαλύτερη αναστάτωση φέρνει η απουσία της. Η Υγεία είναι Γυναίκα.

 «Έχοντας περάσει η ίδια την μεγάλη περιπέτεια, ήθελα να φτιάξω κάτι που να λειτουργεί σαν ευγενική αλλά επιτακτική υπενθύμιση σε κάθε γυναίκα. Να νοιάζεται, να εξετάζεται, να προλαμβάνει».

Πηνελόπη Βλαχογιάννη

Λίγα λόγια για τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΜΑΝΑ:

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ΜΑΝΑ δημιουργήθηκε με αφορμή την προσωπική εμπειρία ιδρυτικού στελέχους του Οργανισμού Κυρίας Randa Ghandour με τον καρκίνο του μαστού και τη νίκη της στη μάχη της με τη νόσο. Ο βασικός σκοπός του Οργανισμού είναι η δωρεάν παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών φροντίδας σε κάθε  γυναίκα με καρκίνο του μαστού ή γυναικολογικό καρκίνο, ώστε να επανέλθει σε έναν κανονικό ρυθμό ζωής όπως πριν την εμφάνιση της νόσου. Οι υπηρεσίες, όπως: ψυχολογική, διατροφολογική, φυσιοθεραπευτική  υποστήριξη,  φροντίδα προσώπου – σώματος, προγράμματα σωματικής, πνευματικής άσκησης  και δημιουργικής απασχόλησης προσφέρονται στο Σπίτι του ΜΑΝΑ, ένα «ζεστό» φιλικό σπίτι στο κέντρο της Αθήνας.