Η καθημερινή δραστηριότητα που βάζει τέλος στους οικογενειακούς καυγάδες

26-12-2016

Πολλοί γονείς είναι απελπισμένοι και δεν ξέρουν τι να κάνουν για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα άτακτα παιδιά τους. Αμερικανοί επιστήμονες ισχυρίζονται πως βρήκαν τη λύση: Μια βόλτα με τα πόδια.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Illinois στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν στοιχεία από δεκάδες έρευνες που έχουν ήδη γίνει σε όλο τον κόσμο.
Προσπάθησαν να βρουν μια απάντηση στο ερώτημα: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να σταματήσει ένας οικογενειακός καυγάς στο σπίτι με τα άτακτα παιδιά και τους γονείς τους;
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of Family Theory and Review, έδειξαν πως το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι γονείς για να λύσουν τον καυγά με τα παιδιά τους είναι τα απομακρύονυν από τηλεοράσεις και tablets και να πάνε όλοι μαζί για έναν μικρό περίπατο με τα πόδια.
 
Όπως λέει η επικεφαλής της έρευνας, Dina Izenstark μια μικρή βόλτα με τα πόδια έστω και για 20 λεπτά βοηθά να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να τονωθεί ο δεσμός ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά.
 
Παλαιότερες έρευνες είχαν επίσης δείξει πως η βόλτα στη φύση μπορεί να βελτιώσει την προσοχή στους ανθρώπους, να τους χαλαρώσει και να μεγαλώσει το δέσιμο μεταξύ τους.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: