Η Κίνα στελεχώνει μία ολόκληρη πτέρυγα νοσοκομείου με ρομπότ

25-03-2020

Η Κίνα προσπαθώντας να προστατέψει το ιατρικό προσωπικό της αλλά και να το ξεκουράσει, στελέχωσε μία ολόκληρη πτέρυγα νοσοκομείου με ρομπότ.

Η πτερυγα ονομάστηκε “Smart Field Hospital”, βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας, στη Wuhan και μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 20.000 ασθενείς.

Στη συγκεκριμένη πτέρυγα βρίσκονται πάνω από 200 ασθενείς με κορoνοϊό και 12 ρομπότ με 5G συνδεσιμότητα, τα οποία λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο.

Τα ρομπότ χωρίζονται σε έξι τύπους για διαφορετικές εργασίες και ήταν δωρεά από την CloudMinds, μία εταιρία έξυπνων ρομπότ βασισμένων στο cloud.

Οι εργασίες που έχουν αναλάβει στην πτέρυγα αφορούν την ασφάλεια, την καθαριότητα και την παροχή φαρμάκων και γευμάτων στους ασθενείς, ενώ μπορούν να μετρούν τη θερμοκρασία, τον καρδιακό παλμό και τα επίπεδα οξυγόνου του ασθενή.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία πλοήγησης μπορούν να αποφύγουν αυτόματα εμπόδια, ενώ με υπέρυθρες κάμερες και τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου μπορούν να αλληλεπιδρούν με ασθενείς.

Ένα από τα ρομπότ μάλιστα, η Ginger, έχει αναλάβει να παραδίδει και μαθήματα χορού για να κρατά το ηθικό των ασθενών υψηλό.