Η λιακάδα φέρνει ευτυχία

26-12-2016

Όλοι θα έχουμε παρατηρήσει πως όταν ο καιρός είνα καλός κι έχει ήλιο είναι καλύτερη και η διάθεση μας. Τώρα λοιπόν υπάρχει και μια επιστημονική εξήγηση για αυτή την ευτυχία που μας φέρνει η λιακάδα. Και την βρήκαν Αμερικανοί επιστήμονες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Brigham Young στην Utah των Ηνωμένων Πολιτειών μελέτησαν μετεορολογικά στοιχεία από τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου και τα συνέκριναν με στοιχεία από ασθενείς στην ψυχολογική μονάδα της ψυχιατρικής σχολής.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Journal of Affective Disorders, έδειξαν πως υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή της διάθεσης ανάμεσα στην ανατολή και την δύση του ήλιου. Τις ώρες δηλαδή που ο ήλιος λάμπει.
Όπως φάνηκε μάλιστα από την έρευνα, το φως του ήλιου επηρεάζει τη διάθεση μας ακόμα περισσότερο από παράγοντες όπως η θερμοκρασία, η μόλυνση του περιβάλλοντος ή η βροχή.
 
Οι ειδικοί διαπίστωσαν ακόμα πως οι άνθρωποι δήλωναν περισσότερο στρεσαρισμένοι όταν οι ημέρες ήταν μικρότερες και εκτίθονταν λιγότερο στο φως του ήλιου. Μάλιστα, διαπίστωσαν πως η διάρκεια της ημέρας επηρεάζε την διάθεση τους ακόμα περισσότερο από το πόσο ήλιο είχε.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: