Οι πολλές ώρες στην τηλεόραση μπορεί να σώσουν τη σχέση σου

26-12-2016

Έχουμε συνηθίσει να ακούμε πως η τηλεόραση απομακρύνει τους ανθρώπους γιατί δεν τουε αφήνει να μιλούν και να επικοινωνούν. Κι όμως! Νέα διεθνής έρευνα δείχνει πως τα ζευγάρια που βλέπουν με τις ώρες τηλεόραση μαζί έρχονται πιο κοντά.

Ερευνητές από τον Καναδά, την Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες επιστράτευσαν 200 φοιτητές οι οποίοι ήταν σε σχέση τους τελευταίους 16 μήνες κατά μέσο όρο.
Οι φοιτητές έπρεπε να συμπληρώσπυν ένα ειδικό ερωτηματολόγιο για την σχέση τους αλλά και την καθημερινότητα τους με τους αγαπημένους τους.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Journal of Social and Personal Relationships, έδειξαν πως τα ζευγάρια που περνούσαν πολλές ώρες μαζί βλέποντας τις αγαπημένες τους σειρές κα τις αγαπημένες τους ταινίες αισθάνονταν πιο κοντά ο ένας στον άλλο.
 
Όπως διαπίστωσαν η επικεφαλής της έρευνας,  Dr. Sarah Gomillion και οι συνεργάτες της, αυτό φάνηκε να ισχύει ακόμα περισσότερο για τα ζευγάρια που είχαν πολλούς κοινούς φίλους.
 
Σε ένα δεύτερο στάδιο της έρευνας, οι φοιτητές έπρεπε να γράψουν για τους κοινούς τους φίλους. Τότε φάνηκε πως αυτοί που ήθελαν να γράψουν για τους φίλους που δεν είναι κοινοί με τον/την σύντροφο τους ήθελαν περισσότερο να κουλουριαστούν στον καναπέ και να δουν τηλεόραση με το άλλο τους μισό.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: