Η πολλή τηλεόραση σκοτώνει

26-12-2016
Η τηλεόραση δεν είναι βλαβερή μόνο για τα μάτια. Έρευνες την έχουν συνδέσει στο παρελθόν ακόμα και με τον πρόωρο θάνατο. Τώρα, Αμερικανοί επιστήμονες έρχονται να επιβεβαιώσουν τις βλαβερές συνέπειες της πολύωρης τηλεθέασης για άλλη μια φορά.
 
Ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των Ηνωμένων Πολιτειών μελέτησαν πάνω από 221.000 ανθρώπους ηλικίας από 50 έως 71 ετών. Όλοι τους δεν έπασχαν από καμία χρόνια ασθένεια όταν ξεκίνησε η έρευνα. 
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως 3 με 4 ώρες τηλεόραση καθημερινά αυξάνει κατά 15% την πιθανότητα θανάτου από καρκίνο, διαβήτη ή καρδιοπάθειες σε σχέση με όσους παρακολουθούσαν τηλεόραση για μια ώρα την ημέρα.
 
Μάλιστα, όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί όσο πιο πολλή τηλεόραση βλέπει κανείς, τόσο πιο μεγάλος είναι ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου. Συγκεκριμένα, το ποσοστό αυτό αυξάνεται, σύμφωνα με την έρευνα, στο 47% για όσους έμεναν μπροστά από τη μικρή οθόνη για επτά ώρες την ημέρα.
 
Οι ερευνητές είναι σαφείς: Η τηλεθέαση συνδέεται άμεσα με την αύξηση του κινδύνου θανάτου από τις οχτώ κυριότερες αιτίες θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Όπως εξήγησε η επικεφαλής της έρευνας, Σάρα Κιντλ «η έρευνά μας έρχεται να “ταιριάξει” με τον αυξανόμενο αριθμό των ερευνών που δείχνουν ότι το καθισιό μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας».
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: