Η πρώτη εντύπωση για κάποιον όντως είναι σημαντική

26-12-2016

Όταν γνωρίζουμε κάποιον για πρώτη φορά θέλουμε να κάνουμε καλή εντύπωση. Είτε πρόκειται για μια ρομαντική γνωριμία είτε πρόκειται ακόμα και για κάποια επαγγελματική γνωριμία. Συνηθίζουμε να λέμε πως η πρώτη εντύπωση είναι το παν. Και φαίνεται πως έτσι είναι όπως έδειξε και νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Cornell στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησαν από 55 εθελοντές να κοιτάξουν τις φωτογραφίες τεσσάρων διαφορετικών γυναικών.
Η κάθε μια από τις τέσσερις γυναίκες είχε δυο φωτογραφίες. Στη μια χαμογελούσε ενώ στην άλλη είχε μια ουδέτερη έκφραση.
Οι εθελοντές στη συνέχεια έπρεπε να βαθμολογήσουν τη συμπάθεια τους προς την κάθε γυναίκα και να πουν αν θα ήθελαν να είναι φίλοι μαζί τους.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι άνθρωποι μπορούν όντως να σχηματίσουν την πρώτη εντύπωση για κάποιον βλέποντας μια φωτογραφία.
Οι ερευνητές διπίστωσαν πως όταν κάποιος έχει σχηματίσει μια εντύπωση για κάποιον βλέποντας τον στην φωτογραφία, αυτή η εντύπωση επηρεάζει την γνώμη του για εκείνον ακόμα κι όταν βρεθούν από κοντά στη συνέχεια.
 
Όπως φάνηκε από την έρευνα, τα συναισθήματα που μας δημιουργούνται από την πρώτη εντύπωση που έχουμε για κάποιον μπορεί να διαρκέσουν ως και έξι μήνες.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: