Η Sanofi και η Regeneron Παρουσίασαν Κλινικά Δεδομένα για το Alirocumab

26-12-2016

Η Sanofi και η Regeneron Pharmaceuticals, Inc. ανακοίνωσαν  στο φετινό Πανευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο αναλυτικά θετικά αποτελέσματα  τεσσάρων κλινικών μελετών  Φάσης ΙΙΙ του προγράμματος ODYSSEY με το υπό έρευνα φάρμακο Αlirocumab. Το Αlirocumab είναι ένα μονοκλωνικό αντίσωμα που δεσμεύεται και αναστέλλει τη δράση της πρωτεΐνης PCSK9 (proprotein convertase subtilisin/kexin type 9).

“Και στις 4 αυτές κλινικές μελέτες, το Αlirocumab επέδειξε σημαντική και σταθερή μείωση των επιπέδων της LDLC χοληστερόλης (χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνες) για διάστημα που ξεπερνά το ένα έτος σε συνδυασμό με την τυπική θεραπεία με στατίνες σε διαφορετικούς τύπους ασθενών με υπερχοληστερολαιμία,”  δήλωσε η Καθηγήτρια Ιατρικής Jennifer Robinson, M.D., M.P.H., Διευθύντρια του Κέντρου Πρόληψης/ Παρέμβασης του Κολλεγίου Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Αϊόβας.

Επίσης δήλωσε ότι “Εξίσου ενθαρρυντικό είναι το σταθερό προφίλ ασφάλειας στο σύνολο των κλινικών μελετών με το Αlirocumab, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης ODYSSEY LONG TERM,  η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη σε αριθμό ασθενών και διάρκεια παρακολούθησης κλινική μελέτη φάσης ΙΙΙ που έγινε ποτέ με αναστολέα του PCSK9.