Η ζωγραφική βελτιώνει τη μνήμη

26-12-2016

Η ζωγραφική απαιτεί ταλέντο, προσήλωση και προσοχή στην τελειότητα. Εκτός όμως από οπτική απόλαυση, η ζωγραφική φαίνεται πως κάνει καλό και στη μνήμη, σύμφωνα με νέα έρευνα Καναδών επιστημόνων.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Waterloo στον Καναδά πήραν μια ομάδα φοιτητών και τους πέρασαν από επτά διαφορετικά πειράματα κι εξετάσεις.
Ένα από τα πειράματα ήταν να πουν ο,τι ήθελαν όχι γράφοντας λέξεις αλλά ζωγραφίζοντας.
Σκοπός τους ήταν να βρουν εάν υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στη ζωγραφική και τη μνήμη και να εξακριβώσουν ποια είναι αυτή.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Experimental Psychology, έδειξαν πως εάν αυτοί που για οποιοδήποτε λόγο έχουν πρόβλημα με τη μνήμη τους ζωγραφίσουν τότε θα δουν βελτίωση.
Διαπιστώσαμε πως ένα σημαντικό κομμάτι ανάκλησης λέξεων από τη μνήμη ερχόταν από τις ζωγραφιές που έπρεπε να κάνουν αντί για τις λέξεις λέει ο επικεφαλής της έρευνας Jeffrey Wammes και προσθέτει πως οι εθελοντές συχνά θυμήθηκαν πάνω από τις διπλάσιες λέξεις που είχαν ζωγραφισει από αυτές που είχαν γράψει, άρα υπάρχει πλεονέκτημα στο να τις ζωγραφίζουν τις λέξεις από το να τις γράφουν.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: