Ίδρυση νέου νοσοκομείου Κομοτηνής

26-12-2016

Mπορεί τα περισσότερα νοσοκομεία να «συρρικνώνονται» αλλά ένα άλλο ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του. Ο λόγος για το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής του οποίου την ίδρυση με κοινοτική χρηματοδότηση  ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Αναλυτικά εγκρίθηκε η εκτέλεση του έργου « Μελέτη, κατασκευή οικοδομικών και Η/Μ εργασιών –προμήθεια και εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ύψος των 61.687.720 ευρώ με χρηματοδότηση από τους πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013 κατόπιν εντάξεως της πράξης στο Περιφερειακό Επιχειρηματικό Πρόγραμμα Μακεδονίας –Θράκης Η δυναμικότητα του νοσοκομείου αναμένεται να είναι 200 κλίνες οι οποίες θα αναπτυχθούν σε επιφάνεια 25.530 τ.μ.  

Αναμφισβήτητα όπως και η ίδια η ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνει η ίδρυση του νέου νοσοκομείου αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα για την ανάπτυξη των δομών και υπηρεσιών υγείας της Ροδόπης και συνολικά της περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αρκεί βέβαια σημειώνουμε εμείς να γίνουν οι σωστές ενέργειες για την πρόσληψη του απαραίτητου  ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ώστε το νοσοκομείο να μπορεί να λειτουργήσει οργανωμένα  και να μην επαναληφθούν  τα λάθη του άμεσου παρελθόντος.

Κάθε ενέργεια ανάπτυξης, προόδου και δημιουργίας θέσεων εργασίας πρέπει να αντιμετωπίζεται με αισιοδοξία και καλή προαίρεση  αρκεί βέβαια να αποτελεί προϊόν ώριμης σκέψης και ανταπόκρισης στις ανάγκες της κοινωνίας.

Χρυσάνθη Τασσοπούλου