Ηλιοθεραπεία: Είναι πιο επικίνδυνη κι από την οδήγηση

26-12-2016
Μπορεί να φαίνεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Η ηλιοθεραπεία μπορεί να είναι πιο επικίνδυνη και από την οδήγηση. Έρευνα Βρετανών επιστημόνων έδειξε πως σε χώρες όπως η Βρετανία, η Αυστραλία, η Ιρλανδία και η Ισπανία πιο πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο στο δέρμα κάθε χρόνο παρά από τροχαία.
 
Ερευνητές από το Leeds Teaching Hospitals NHS Trust έκαναν τις σχετικές μελέτες και βρήκαν πως στις ηλικίες κάτω από 35 ένας από τους κυριότερους παράγοντες κινδύνου για ανάπτυξη του πιο σοβαρού τύπου καρκίνου δέρματος (μελάνωμα) είναι η έκθεση στην UV από τα σολάριουμ.
Όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Walayat Hussain «σήμερα ο κόσμος σίγουρα είναι πιο ενημερωμένος για τους κινδύνους αλλά η δυσκολία είναι πως οι νέοι άνθρωποι συχνά νομίζουν ότι έχουν “ανοσία” στο μαύρισμα».
 
Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, στη Βρετανία υπάρχουν 25% περισσότεροι θάνατοι ετησίως από δερματικούς καρκίνους απ’ ότι από τροχαία (πάνω από 2,100 από μελάνωμα και πάνω από 1,700 από τροχαία).
Στην Αυστραλία σχεδόν 1,200 θάνατοι από τροχαία και πάνω από 2,000 από μελάνωμα, στην Ιρλανδία πάνω από 160 και πάνω από 220 αντίστοιχα, και στην Ισπανία πάνω από 1,100 από τροχαία και πάνω από 1,500 από μελάνωμα.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: