ΙΣΑ, ΕΟΦ και ΣΦΕΕ συμμαχούν ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση

26-12-2016

Η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας μετετράπη πλέον σε ανθρωπιστική όπως περιέγραψαν οι πρόεδροι τριών θεσμικών φορέων στο χώρος της Υγείας. Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης που φαίνεται να γίνεται όλο και χειρότερη, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάσισαν να συστρατευθούν, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας για τους άνεργους και αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας, σε δήμους της Αθήνας αλλά και σε παραμεθόριες περιοχές.

Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας που παρουσίασαν ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γιάννης Τούντας, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Κωνσταντίνος Φρουζής, κάθε δήμος και ενορία θα αξιολογεί και θα πιστοποιεί όσους χρήζουν υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης και δε μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα έξοδα της θεραπείας τους.

Ο ΙΣΑ θα επεξεργάζεται τα περιστατικά και σε συνεργασία με τον ΣΦΕΕ θα συλλέγονται τα φάρμακα τα οποία θα αποδίδονται με ευθύνη των δήμων σε κάθε ασθενή. Το πρόγραμμα τίθεται σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2013 και αρχικά αφορά 1.500 πιστοποιημένα άνεργους. Ο κος  Πατούλης τόνισε ότι δεν απευθύνεται μόνο σε Έλληνες αλλά σε όσους συνανθρώπους μας διαμένουν στη χώρα και χρειάζονται βοήθεια διότι δεν πρέπει να μπει σε κίνδυνο η δημόσια Υγεία.

«Είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτό τον αγώνα και δε θέλουμε να υποκαταστήσουμε την πολιτεία αλλά να προσφέρουμε στην Υγεία» υπογράμμισαν οι ομιλητές.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ χαιρέτισε μάλιστα το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας με το «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης» στα νοσοκομεία, επίσης για άνεργους και ανασφάλιστους, υπογραμμίζοντας όμως ότι όλα πρέπει να γίνουν πράξεις και να μη μείνουν ευχολόγια. Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κος Φρουζής ερωτώμενος  δεν απέκλεισε και μια ενδεχόμενη συνεργασία με την πολιτεία προκειμένου να βοηθηθούν όσοι το έχουν ανάγκη.

Βάννα Κεκάτου