ΙΣΑ προς ΕΟΠΥΥ: Ανοίξτε τα χαρτιά σας να καταλάβουμε τι γίνεται στον ΕΟΠΥΥ!

26-12-2016
Το γάντι  προς τον ΕΟΠΥΥ πετάει  ο ΙΣΑ καλώντας τον να συγκροτήσει επιτροπή διαχειριστικού ελέγχου για να διαπιστωθεί εάν κατανέμονται ισότιμα οι πόροι του αφήνοντας αιχμές για προνομιακή μεταχείριση ορισμένων παρόχων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας προκαλεί  τον πρόεδρο του οργανισμού κο Γεράσιμο Βουδούρη να γνωστοποιήσει με ποιο προϋπολογισμό ξεκίνησε ο ΕΟΠΥΥ τη λειτουργία του, τι ποσοστό επιχορήγησης έλαβε από τον κρατικό προυπολογισμό και εάν οι ασφαλιστικοί φορείς που ενταχθηκαν στον οργανισμό έχουν αποδώσει τις εισφορές όπως προβλέπεται στο άρθρο 19 του Ν.3918/2011.

Επιπροσθέτως  ο ΙΣΑ ζητάει  ενημέρωση του τρόπου και των κριτηρίων που κατανεμήθηκαν  τα ποσά που εισπράχτηκαν  στους υγειονομικούς κλάδους.

Τέλος όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΙΣΑ οι απαντήσεις του Οργανισμού δεδομένων και των δύσκολων οικονομικών καταστάσεων που βιώνει η χώρα θα έχει μεγάλη σημασία  στην διαμόρφωση της στάσης που θα κρατήσει ο ΙΣΑ και στις αποφάσεις που θα πάρει στην αυριανή  κρίσιμη συνεδρίαση.