ΙΣΖ: Σοβαρά ερωτήματα για τα “έργα και τις ημέρες” Πολάκη στη Ζάκυνθο

05-05-2017

Σοβαρά ερωτήματα για τα «έργα και τις ημέρες» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στο νοσοκομείο Ζακύνθου θέτει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου, κος Παύλος Καψαμπέλης. Όπως είπε, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm, ο υπουργός «έφερε όχι μόνο δύο χειρουργούς και αναισθησιολόγο αλλά και δύο εργαλειοδότριες νοσηλεύτριες  από άλλα νοσοκομεία. Δεύτερον όλο το υγειονομικό υλικό, τίποτα δεν ήταν από το νοσοκομείο Ζακύνθου. Τρίτον έφερε τρεις ασθενείς, δύο αλβανικής καταγωγής και έναν Έλληνα από την Πελοπόννησο και χειρούργησε ο ίδιος μαζί με τους άλλους δύο. Αυτούς τους ασθενείς τους κράτησαν στο νοσοκομείο 24 ώρες και τους πήραν και έφυγαν».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, τα ερωτήματα που προκύψουν είναι τα εξής: τι ήθελε να αποδείξει ο κ. Πολάκης από τη στιγμή που δεν χρησιμοποίησε εργαλεία, υγειονομικό υλικό του νοσοκομείου κλπ; Δεύτερον τι ήθελε να καταδείξει όταν έφερε όλο αυτό το προσωπικό ενώ αυτό το προσωπικό υπήρχε στο νοσοκομείο Ζακύνθου; Όταν ρωτήθηκε, γιατί αυτοί εισέβαλαν με τρόπο απαράδεκτο στο χειρουργείο και παρεκτόπισαν το προσωπικό του νοσοκομείου με τρόπο προσβλητικό και ιταμό, όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο αυτή η συμπεριφορά είπαν ότι φοβόμαστε για δολιοφθορά. Ποιος μπορεί να κάνει δολιοφθορά;

Ο κ. Καψαμπέλης έκανε λόγο για κίνηση με ρίσκο, σημειώνοντας ότι «τα μετεγχειρητικά εργαστηριακά αυτών των αρρώστων, τους οποίους τους πήραν χθες το πρωί και δεν ξέρουμε ποιος τους παρακολουθεί γιατί με βάση τα πορίσματα των επιτροπών των εμπειρογνωμόνων πρέπει να τηρείται ένα πρωτόκολλο μετεγχειρητικής παρακολούθησης, ποιος το κάνει;».

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι «οι δύο μετεγχειρητικές λήψεις αίματος έχουν καταδείξει, όχι σοβαρά πράγματα όμως υπάρχουν ενδείξεις παρόμοιες με τους ασθενείς που είχαν τις επιπλοκές, φυσικά σε πολύ μικρότερο βαθμό». Πρόσθεσε πως από τις τρεις καισαρικές που έγιναν στο νοσοκομείο, «η μια παρουσίασε πρόβλημα και η μητέρα και το παιδί με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν 11 μέρες το παιδί σε παιδιατρικό νοσοκομείο και η μητέρα 8 μέρες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο».

Και συνέχισε: «οι άλλες δύο καισαρικές που έγιναν, έγιναν με διαφορετικό τρόπο αναισθησίας δηλαδή μη χρησιμοποιώντας τα δίκτυα αερίων και αυτές οι δύο πήγαν καλά και μετά τα περιστατικά που γίνανε προχθές. Και σας είπα δύο από τα τρία υπάρχουν ήπια εργαστηριακά ευρήματα».

Τέλος ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου υπογράμμισε ότι «ο κ. Πολάκης καταρχήν έχει διαπράξει δύο ατοπήματα, το ένα είναι πειθαρχικό παράπτωμα σύμφωνα με την ισχύουσα ιατρική δεοντολογία και την ιατρική νομοθεσία διότι είναι ιδιώτης γιατρός και δεν έχει το δικαίωμα να μπαίνει στα χειρουργεία ενός δημόσιου νοσοκομείου. Και στην πράξη ως υπουργός Υγείας καταλύει κάθε έννοια διαδικασίας και νομοθεσίας που αφορά το εθνικό σύστημα υγείας».