Καφές: Ο ζεστός κάνει περισσότερο καλό στην υγεία από τον κρύο

02-11-2018

Όλοι μας ξεκινάμε την ημέρα μας με έναν απολαυστικό καφέ. Άλλοι τον προτιμούν ζεστό και άλλο κρύο ακόμα και το χειμώνα. Τώρα, νέα έρευνα Αμερικανλων επιστημόνων δείχνει πως ο ζεστός καφές είναι καλύτερος για την υγεία μας από τον κρύο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φιλαδέλφεια και το Πανεπιστήμιο Τόμας Τζέφερσον στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέκριναν με χημικές εξετάσεις τον ζεστό με τον κρύο καφέ.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Επιστημονικές Αναφορές. Όπως διαπίστωσαν, η διαδικασία θέρμανσης του καφέ δημιουργεί περισσότερα ογκομετρούμενα οξέα που βοηθούν στην άντληση του οξυγόνου σε όλο το σώμα. Το γεγονός ότι ο κρύος καφές ετοιμάζεται σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερη ώρα μας στερεί από αυτό που μας δίνει ο ζεστός καφές.

Η έρευνα αυτή είναι η πρώτη που αναλύει τα οφέλη στην υγεία συνολικά αλλά και με βάση τη θερμοκρασία του καφέ. Ενώ η περσινή έρευνα του Αμερικανικού Οργανισμού Καρδιάς μας προέτρεπε γενικά να πιούμε όσο καφέ επιθυμούμε, τα νέα ευρήματα αποδεικνύουν ότι, ιδανικά, καλό είναι να στραφούμε στη ζεστή εκδοχή τους. Άλλες πληροφορίες που μας δίνουν οι έρευνες είναι ότι ο ζεστός καφές συμβάλει στη μείωση ποσοστών του διαβήτη και της κατάθλιψης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Καφές: Πως θα καταλάβω ότι πρέπει να τον κόψω