Καλή επιτυχία στο δεκαπεντάχρονο Μανώλη από την Πάτρα που μεταφέρεται επειγόντως στη Γερμανία για να χειρουργηθεί

26-12-2016

Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, θα μεταφερθεί από τον Άραξο σε νοσοκομείο της Γερμανίας, ο μαθητής γυμνασίου της Πάτρας Μανώλης Βογιατζής, που πάσχει από ινομύωμα στον εγκέφαλο και χρειάζεται να χειρουργηθεί άμεσα ύστερα από εντολή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου.  

“Ο δεκαπεντάχρονος Μανώλης Βογιατζής θα μεταφερθεί σε ειδική και εξειδικευμένη μονάδα νοσηλείας στο International Neuroscience Institute στο Αννόβερο της Γερμανίας, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Πάσχει από σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους εγκεφάλου, πάθηση η οποία δεν δύναται, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, να αντιμετωπιστεί σε ελληνικό νοσοκομείο.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του δεκαπεντάχρονου Μανώλη, με εντολή του υπουργού Υγείας πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, άμεσα και κατ’ εξαίρεση, όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο.

Η μεταφορά του δεκαπεντάχρονου Μανώλη απαιτεί ειδικές συνθήκες αποσυμπίεσης κατά τη διάρκεια της πτήσης. Γι’ αυτό το λόγο και θα πραγματοποιηθεί από το κυβερνητικό αεροσκάφος”.