Καλοκαιρινή καμπάνια ενημέρωσης από το Ε.Κ.Α.Β

26-12-2016

Το  Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, πέραν της κρίσιμης για τη δημόσια υγεία και κοινωνική ασφάλεια επιχειρησιακής δράσης του, θέτει ως προτεραιότητα και την παρέμβαση στον τομέα της πρόληψης των ατυχημάτων και τραυματισμών.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, πραγματοποιείται εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, με την έκδοση και τη διανομή φυλλαδίου με τίτλο «Δώστε προτεραιότητα στην ασφάλεια και την πρόληψη». Η θεματολογία του φυλλαδίου δεν περιορίζεται σε ζητήματα οδικής ασφάλειας, αλλά περιλαμβάνει και ζητήματα πρόληψης ατυχημάτων στη θάλασσα, οδηγίες για την αντιμετώπιση των συνεπειών του καύσωνα, οδηγίες για την ενδεδειγμένη χρήση των υπηρεσιών του Ε.Κ.Α.Β. κ.α. Συνολικά έχουν εκδοθεί 600.000 αντίτυπα.

Η καμπάνια πραγματοποιείται σε συνεργασία με όλες τις εταιρείες διαχείρισης των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων («Αττική Οδός», «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», «Γέφυρα», «Κεντρική Οδός», «Νέα Οδός», «Μορέας», «Ολυμπία Οδός»), οι οποίες έχουν αναλάβει το κόστος έκδοσης και διανομής των φυλλαδίων στα διόδια κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Η συνεργασία αυτή καθιστά δυνατή την διανομή των φυλλαδίων με ασφαλή και σύμφωνο με τον Κ.Ο.Κ. τρόπο, ενώ παράλληλα η συνέργεια θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του μηνύματός.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής πρόληψης των ατυχημάτων και τραυματισμών και προαγωγής της υγείας, η οποία θα λάβει χώρα τους επόμενους μήνες, σε συνεργασία και με αξιοποίηση των κατάλληλων φορέων, του δημόσιου, του ιδιωτικού αλλά και του κοινωνικού τομέα.