Καμπάνια για τα χιλιάδες εξαφανισμένα προσφυγόπουλα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

24-01-2017

Δέκα χιλιάδες παιδιά πρόσφυγες έχουν εξαφανιστεί στην Ευρώπη! Συνολικά, περισσότερα από 89.000 ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες-πρόσφυγες ήρθαν στην Ευρώπη το 2015 ενώ μόνο στην Ελλάδα, τα παιδιά αποτελούν σχεδόν το 40% των ανθρώπων σε κέντρα κράτησης μεταναστών και προσφύγων.

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα το «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (Missing Children Europe) και του Διοικητικού της Συμβουλίου συμμετέχει στη μεγάλη διαδικτυακή εκστρατεία καλώντας σε δράση όλους τους αρμόδιους Υπουργούς της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το Χαμόγελο, ανάμεσα στα πολυάριθμα θύματα που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να αναζητήσουν καταφύγιο στην Ευρώπη, εντοπίζεται και ένας μεγάλος αριθμός παιδιών και νέων.

Για να ενημερώσει όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, αλλά και να παροτρύνει τους πολιτικούς να αναλάβουν δράση, η «Missing Children Europe» εγκαινιάζει την εκστρατεία «Μιλώντας για όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν”.

Η εκστρατεία καλεί το κοινό να αναλάβει δράση, χρησιμοποιώντας το Facebook και να ζητήσει από τους αρμόδιους Υπουργούς να σεβαστούν τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών-προσφύγων. Το κοινό θα γνωρίσει πώς μια απλή κοινοποίηση μπορεί να δημιουργήσει πραγματικό αντίκτυπο σώζοντας τις ζωές αυτών των παιδιών.

Η καμπάνια υλοποιείται σε 8 Ευρωπαϊκές χώρες σε συνεργασία με τα μέλη και τους συνεργάτες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά και την υποστήριξη αρκετών δημοφιλών σελίδων του Facebook.

Οι πολίτες μιας χώρας καλούνται να επισκεφτούν τη σελίδα http://www.mentiontheunmentioned.eu/ και να μοιραστούν μια φωτογραφία και μια ιστορία της επιλογής τους στο Facebook αναφέροντας τον αρμόδιο Υπουργό της κάθε