Κάποιοι κλαίνε πιο εύκολα. Γιατί;

26-12-2016
Θα έχετε παρατηρήσει φυσικά πως κάποιοι κλαίνε πιο εύκολα από άλλους. Πως ορισμένοι άνθρωποι κλαίνε με το παραμικρό ενώ κάποιοι άλλοι σπάνια. Γιατί όμως; Τι είναι αυτό που κάνει κάποιους να κλαίνε πιο εύκολα από άλλους; Τώρα, η επιστήμη έχει την απάντηση.
 
Ειδικοί ερευνητές διαπίστωσαν πως δεν υπάρχει ένας και μόνο λόγος για τους οποίους ορισμένοι κλαίνε πιο εύκολα. Όπως εξηγούν είναι μια σειρά από παράγοντες όπως το φύλο και τα τραύματα του παρελθόντος.
 
Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως οι άντρες έχουν την γενετική τάση να αποφεύγουν το κλάμα επειδή κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μειώσει την εικόνα τους ως άντρες και να αλλάξει τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει το περιβάλλον τους.
 
Όσον αφορά στις γυναίκες. Σίγουρα κάποιες είναι πιο ευαίσθητες όταν βρίσκονται στις δύσκολες ημέρες του μήνα και οι ορμόνες τους αλλάζουν. Υπάρχουν όμως κι άλλοι παράγοντες. Ποιοι είναι αυτοί; Τα αντισυλληπτικά χάπια και οι ορμονικές διακυμάνσεις που μπορεί να εμφανιστούν στην περίοδο της εμμηνόπαυσης.
 
Η έρευνα έδειξε ακόμα πως πιο εύκολα βάζουν τα κλάματα όσοι ασχολούνται πολλές ώρες με τη δουλειά τους και δεν κοιμούνται αρκετά. 
Τι μπορούν λοιπόν να κάνουν όσοι δεν κοιμούνται αρκετά καθ η νύστα ή η κούραση τους κάνει πιο ευαίσθητους; Οι ειδικοί λένε πως πρέπει να κοιμούνται τουλάχιστον οχτώ ώρες τη νύχτα. Επίσης, ο διαλογισμός και η γιόγκα θα μπορούσε να βοηθήσει στο να μειωθεί το άγχος.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: