Καρκίνος: Έξι μύθοι για τη νόσο που καταρρίπτονται

26-12-2016
Υπάρχουν πολλά για τον καρκίνο που ακούμε. Γύρω από τη νόσο έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη μυθολογία για το τι ισχύει και τι δεν ισχύει για τον καρκίνο. Τελικά, τι είναι μύθος και τι πραγματικότητα;
 
Οι επιστήμονες έχουν μπορέσει να καταρρίψουν αυτούς τους έξι μύθους γύρω από τον καρκίνο ως απολύτως αναλυθείς.
 
1) Συμπληρώματα διατροφής από καρχαρίες γιατρεύουν τον καρκίνο
Οι επιστήμονες έβαλαν καρκινικά κύτταρα σε καρχαρίες οι οποίοι όμως δεν ανέπτυξαν ποτέ τη νόσο. Γιατί; Οι καρχαρίες είναι φτιαγμένοι κυρίως χόνδρους αρθρώσεων. Αυτοί περιέχουν χημικά που σταματούν τη δημιουργία αιμοφόρων αγγείων. Και οι καρκινικοί όγκοι τρέφονται κυρίως με αίμα. Θεωρητικά λοιπόν σταματώντας τη δημιουργία αιμοφόρων αγγείων θα μπορούσαμε να λιμοκτονήσουμε τον καρκίνο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως επειδή ισχύει για τους καρχαρίες ισχύει απαραίτητα και για τους ανθρώπους.
 
2) Η ζάχαρη τρέφει τον καρκίνο
Ο καρκίνος θέλει ενέργεια για να αναπτυχθεί. Και η ζάχαρη είναι καθαρή ενέργεια για τον οργανισμό. Έτσι, οι επιστήμονες πίστευαν πως όταν τρώμε πολύ ζάχαρη βοηθούμε την ανάπτυξη του καρκίνου. Νεότερες έρευνες όμως βρήκαν πως ο καρκίνος θα βρει έτσι κι αλλιώς ζάχαρη για να τραφεί, είτε την τρώμε είτε όχι.
 
3) Τα αντιοξειδωτικά γιατρεύουν τον καρκίνο
Καθυστερούν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Άρα αν πιούμε και φάμε πολλά αντιοξειδωτικά τρόφιμα γιατρεύουμε τον καρκίνο. Σωστά; Λάθος. Γιατί όταν οι γιατροί έκαναν θεραπεία για καρκίνο βασισμένη καθαρά σε αντιοξειδωτικά δεν είδαν κανένα αποτέλεσμα.
 
4) ΟΙ βιοψίες διαδίδουν τον καρκίνο
Οι βιοψία στην ουσία είναι το σπάσιμο του ιστού του όγκου μέσα στο σώμα. Άρα με αυτόν τον τρόπο τα καρκινικά κύτταρα του όγκου διασπείρονται κι αλλού; Έρευνες έχουν δείξει πως αυτό ισχύει μόνο με τη βιοψία στον καρκίνο των όρχεων.
 
5) Ο καρκίνος είναι σύγχρονη ασθένεια
Φυσικά και όχι. Ειδικοί έχουν βρει καρκίνο σε οστά ανθρώπου 3.000 ετών αλλά και σε δεινόσαυρους. Είναι λοιπόν μια πανάρχαια ασθένεια.
 
6) Ο καρκίνος σκοτώνει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους
Η αλήθεια είναι πως ενώ τα κρούσματα φαίνεται να ανεβαίνουν, η θνησιμότητα από τη νόσο πέφτει. Κυρίως εξ αιτίας της τεχνολογίας και των νέων τρόπων αντιμετώπισης που ανακαλύπτονται.
Από την άλλη, οι άνθρωποι πλέον ζουν περισσότερο. Άρα και η ασθένεια έχει περισσότερο χρόνο για να εκδηλωθεί και να αναπτυχθεί.
 
Δείτε τα όλα αυτά στο βίντεο που ακολουθεί
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: