Καρκίνος παχέος εντέρου: Αυξάνεται ραγδαία η θνησιμότητα

14-01-2019

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι από τις πιο συχνές μορφές καρκίνου. Αλλά από τις μορφές με την μεγαλύτερη θνησιμότητα. Τώρα, νέα έρευνα δείχνει πως η θνησιμότητα από την συγκεκριμένη μορφή καρκίνου αυξάνονται ραγδαία σε όλο τον κόσμο.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Διεθνές Περιοδικό του Καρκίνου (International Journal of Cancer) έδειξε πως τα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο του παχέος εντέρου θα αυξηθούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε αυτή την πρώτη προσπάθεια καταγραφής για να προβλεφθεί η επιβάρυνση της θνησιμότητας του καρκίνου του παχέος εντέρου σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο του παχέος εντέρου και του ορθού πιθανότατα θα μειωθούν στις περισσότερες χώρες εκτός, από ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Ωστόσο, προβλέπουν όταν θα υπάρξει μεγάλη αύξηση σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, καθώς και στη Βόρεια Αμερική και την Ωκεανία.

Παρά τις περιφερειακές αυτές διαφορές, ο αριθμός των θανάτων αναμένεται να αυξηθεί σε όλες τις χώρες τόσο για τον καρκίνο του παχέος εντέρου όσο και για τον καρκίνο του ορθού κατά 60% και 71,5% έως το 2035, αντίστοιχα, λόγω της αύξησης του πληθυσμού και της γήρανσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Καρκίνος: Οι επιζώντες κινδυνεύουν περισσότερο από ψυχολογικά προβλήματα