Καρκίνος του δέρματος: Η Ολλανδία μοιράζει δωρεάν αντηλιακά

καρκίνος του δέρματος
14-06-2023

Ο καρκίνος του δέρματος καραδοκεί. Ιδίως τώρα το καλοκαίρι εδώ στην Ελλάδα που ο ήλιος καίει 15 ώρες το 24ωρο. Μια χώρα όμως βρήκε τον τρόπο να ανοίξει πόλεμο στοιν καρκίνο του δέρματος. Στην Ολλανδία λοιπόν, σχολεία, πανεπιστήμια, φεστιβάλ, πάρκα, αθλητικοί και υπαίθριοι δημόσιοι χώροι σε ολόκληρη τη χώρα θα έχουν τοποθετημένα δοχεία με αντηλιακά.

Η κυβέρνηση θέλει να δώσει τη δυνατότητα σε όλους να έχουν πρόσβαση στην αντηλιακή προστασία και να μην ενοχλούνται από παράγοντες όπως το κόστος ή η ταλαιπωρία, ενώ παράλληλα ελπίζουν η χρήση του να γίνει μία συνήθεια για όλους.

Το νοσοκομείο Venlo-Venray, κοντά στα γερμανικά σύνορα, αναφέρεται ότι συνεργάζεται με κρατικές ασφαλιστικές εταιρείες για τη χρηματοδότηση της παροχής αντηλιακών σε αρκετούς δήμους και συγκεκριμένα σε 120 δημοτικά σχολεία.

Ένας εκπρόσωπος της κλινικής είπε ότι ένας από τους δερματολόγους της είχε την ιδέα να μετατρέψουν τα dispenser με τα αντισηπτικά χεριών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να τα γεμίσουν με αντηλιακό.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι ιατρικές αρχές έχουν αναφέρει αύξηση ρεκόρ των περιπτώσεων καρκίνου του δέρματος τα τελευταία χρόνια.

Καρκίνος του δέρματος και αντηλιακό

Το αντηλιακό έχει αποδειχθεί ότι είναι η καλύτερη προστασία έναντι της ασθένειας και τα παιδιά θα πρέπει να συνηθίσουν να το εφαρμόζουν από μικρή ηλικία, ώστε να γίνεται το ίδιο τελετουργικό όπως το βούρτσισμα των δοντιών.

Κάτοικος της παραθαλάσσιας πόλης, Katwijk είπε: «Βλέπουμε τακτικά ανθρώπους να απολαμβάνουν τον ήλιο αλλά αμελούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους και λόγω του γεγονότος ότι η πόλη ξεπερνά τη μέση ποσότητα ήλιου, αυτό δεν είναι καλό».

Σε όλη την Ευρώπη, τα ποσοστά καρκίνου του δέρματος έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Στη γειτονική Γερμανία, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το 2021 ο αριθμός των θανάτων από καρκίνο του δέρματος αυξήθηκε κατά 55% από το 2001.

Σημαντική εξοικονόμηση υγειονομικής περίθαλψης θα μπορούσε να γίνει μέσω της μείωσης του καρκίνου του δέρματος, είπαν οι ειδικοί.

Ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε περιοχές του κέντρου της Ευρώπης το Σαββατοκύριακο και αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες.

Η Πολωνία, η Γαλλία και η Γερμανία βιώνουν μερικές από τις υψηλότερες θερμοκρασίες, ενώ οι σκανδιναβικές και μεσογειακές χώρες είναι αντίθετα πιο ψυχρές από το κανονικό για αυτήν την εποχή του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Καρκίνος του δέρματος: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο