Καρκίνος του εντέρου: Αύξηση 90% των κρουσμάτων μέχρι το 2030

26-12-2016
Τα κρούσματα καρκίνου έχουν αυξηθεί παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν τώρα πως μέχρι το 2030, τα κρούσματα καρκίνου του εντέρου θα έχουν αυξηθεί κατά 90%.
 
Ερευνητές από το Αντικαρκινικό Κέντρο Anderson του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών έκαναν μελέτες προκειμένου να δουν τι πορεία ακολουθεί ο καρκίνος του εντέρου.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην μηνιαία ιατρική επιθεώρηση JAMA Surgery έδειξαν πως τα ποσοστά εμφάνισης του καρκίνου του εντέρου θα έχουν αύξησή 90% μέχρι το 2030 στις ηλικίες 20-34 ετών και 46% για τις ηλικίες 35-49 ετών.
 
Οι προβλέψεις για τους άνω των 50 ετών είναι πιο αισιόδοξες. Για εκείνους, ο συγκεκριμένος τύπος καρκίνου θα βαίνει διαρκώς μειούμενος.
 
Η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Κριστίνα Μπέιλι και οι συνεργάτες της κρούουν τον κώδωνα κινδύνου, επισημαίνοντας, ότι ενώ μειώνεται ο καρκίνος του παχέος εντέρου μεταξύ ανδρών και γυναικών άνω των 50 ετών, αντίθετα αυξάνεται στις μικρότερες ηλικίες και ιδιαίτερα σ’ εκείνες των 20-34 ετών.
 
Από τις περιπτώσεις που διαγνώσθηκαν κατά την περίοδο της μελέτης, μόνο το 1% αφορούσαν άτομα κάτω των 35 και 6,8 % άτομα ηλικίας 35-49 ετών. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 9 στους 10 στους οποίους γίνεται διάγνωση καρκίνου του εντέρου είναι 50 ετών ή μεγαλύτεροι.
 
Σύμφωνα με μελέτη του Αντικαρκινικού Κέντρου Άντερσον, η αύξηση του ποσοστού του καρκίνου στο κόλον θα φτάσει το 90% ενώ του καρκίνου του ορθού θα πλησιάσει το 124% στις νεώτερες ηλικίες μέχρι το 2030, εφόσον δεν υπάρξει καμία αλλαγή στην ευαισθητοποίηση του νεότερου πληθυσμού απέναντι στη διατροφή, την άσκηση και την παχυσαρκία.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: