Κατανόηση και ψυχραιμία ζητά από εταιρείες και φαρμακαποθήκες ο ΦΣΑ

Φάρμακα
26-12-2016

Διαμαρτύρονται οι φαρμακοποιοί, διότι όχι μόνο έχουν να αντιμετωπίσουν τις καθυστερήσεις και την ασυνέπεια του ΕΟΠΥΥ ως προς την αποπληρωμή τους, αλλά από την άλλη έχουν και τις φαρμακευτικές εταιρείες και τους προμηθευτές που με την πρωτοφανή, όπως αναφέρουν, αδιαλλαξία που επιδεικνύουν, οδηγούν τους φαρμακοποιούς σε αδιέξοδο.

“Ο Φ.Σ.Α., αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση, γίνεται καθημερινά αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών των μελών του, των οποίων ο πανικός έχει φτάσει σε σημείο απελπισίας, λόγω των τεράστιων οικονομικών δυσκολιών που προκύπτουν χωρίς καμία υπαιτιότητα δική τους και χωρίς να μπορούν πλέον να υποστηρίξουν την επιβίωση τους, αφού η αφερεγγυότητα του κράτους έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι ασυνεπής στις πληρωμές του και το βάρος αυτής της καθυστέρησης πέφτει κατά μεγάλο ποσοστό στους ώμους των φαρμακοποιών.

Σήμερα όμως παρουσιάζεται και το φαινόμενο προμηθευτές και εταιρείες να επιδεικνύουν πρωτοφανή αδιαλλαξία. Δεν δέχονται κανενός είδους ρύθμιση για τις οφειλές των συνεργατών τους που είναι τα φαρμακεία και προχωρούν σε βίαιες, ακόμα και προσωπικών περιουσιακών, κατασχέσεις.

Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι αν ωθήσουν σε κλείσιμο τα φαρμακεία θα εκλείψουν και οι πελάτες τους και εν τέλει και οι ίδιοι.

Θα πρέπει να αντιληφθούν και οι φαρμακαποθήκες και οι εταιρείες, που τόσα χρόνια κέρδισαν και μεγαλούργησαν σε αυτόν τον πολύπαθο τόπο που λέγεται Ελλάδα, ότι είναι επιβεβλημένο να επιδείξουν αυτή την εποχή, την πρέπουσα κατανόηση και ψυχραιμία”.

Ο Φ.Σ.Α. ενημερώνει ότι από τη δική του πλευρά, θα πράξει τα δέοντα για να διαφυλάξει την αξιοπρεπή επιβίωση των μελών του, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει έρθει σε οριστική ρήξη με συγκεκριμένες φαρμακαποθήκες, εταιρείες και κυβερνήσεις, οι οποίες θεωρούν ότι το φάρμακο δεν είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό, αλλά ένα απλό εμπόρευμα προς εκμετάλλευση.

Βάννα Κεκάτου