Κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο χάνουν τη ζωή τους 3.500 άνθρωποι στην άσφαλτο

16-08-2018

Κάθε μέρα, σε όλο τον κόσμο, 3.500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στο δρόμο. Οι περισσότεροι είναι νέοι, ηλικίας 15 έως 29 ετών. Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία, δημιουργεί σοβαρό ανθρώπινο, οικονομικό και κοινωνικό κόστος, είναι μια πληγή που πρέπει να κλείσει.

Με την εκστρατεία #3500LIVES, η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), μαζί με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου στην Κύπρο, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» στην Ελλάδα, και τους υπόλοιπους 243 οργανισμούς-μέλη της σε όλο τον κόσμο, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση αυτής της τεράστιας πρόκλησης

Στόχος η μείωση των θανάσιμων τροχαίων συμβάντων σε όλο τον κόσμο

Αστέρια από τον κόσμο των σπορ και του θεάματος συμμαχούν προκειμένου να υποστηρίξουν τη διεθνή εκστρατεία για την οδική ασφάλεια. Οι Pharrell Williams, Rafael Nadal και Fernando Alonso είναι μερικά μόνο από τα ονόματα των πρεσβευτών της εκστρατείας που παροτρύνουν τον κόσμο να είναι πιο προσεκτικοί όταν οδηγούν, να  αποφεύγουν τη χρήση κινητού κατά την οδήγηση και να μην ξεχνούν να φορούν πάντα ζώνη ασφαλείας.

Μέσα από το μήνυμα «ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΚΙ ΕΣΥ! ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΖΩΕΣ», η εκστρατεία προσκαλεί τον κόσμο να υπογράψει ένα μανιφέστο δέκα σημείων, το οποίο ζητά από τις κυβερνήσεις των διαφόρων χωρών να κάνουν την οδική ασφάλεια προτεραιότητα, να εισαγάγουν μία αποτελεσματική νομοθεσία σε παράγοντες-κλειδιά για την οδική ασφάλεια, καθώς και να υποστηρίξουν τη βελτίωση των  υποδομών και τη  χρήση ασφαλέστερων οχημάτων.

Ο Jean Todt, Πρόεδρος της FIA και Ειδικός Απεσταλμένος του Γ.Γ. Ηνωμένων Εθνών για την Οδική Ασφάλεια, είπε πως οι κυβερνήσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης αύξησης θανάτων από τροχαία δυστυχήματα. «Οι άνθρωποι από μόνοι τους δεν μπορούν να κάνουν τόσα πολλά. Οι κυβερνήσεις έχουν την πρωταρχική ευθύνη για να πάρουν μέτρα προκειμένου να εκπληρώσουν τους στόχους των Ηνωμένων Εθών για βιώσιμη ανάπτυξη και να μειώσουν κατά το ήμισυ τα δυστυχήματα και τα ατυχήματα μέχρι το 2020».

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ

Η εκστρατεία έφερε κοντά 13 Πρεσβευτές για να μεταφέρουν το μήνυμά της.

Αθλητές, όπως οι Yohan Blake, Haile Gebrselassie, Antoine Griezmann, Vanessa Low, Rafael Nadal, και Wayde van Niekerk

Οδηγοί, όπως οι Fernando Alonso, Felipe Massa, Nico Rosberg από τη Formula 1, και  ο Marc Marquez πρωταθλητής της Moto GP

Καλλιτέχνες, όπως οι Pharrell Williams και Michelle Yeoh

Πολιτικοί, όπως η Anne Hidalgo