Καθιστική ζωή: Θύματα οι μισοί ενήλικες

22-11-2018

Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας. Και είναι λογικό σε μια τέτοια εποχή να είμαστε όλοι καθισμένοι σε μια καρέκλα, μπροστά απο μια οθόνη. Έτσι πέφτουμε όλοι στην παγίδα της καθιστικής ζωής. Τώρα, νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων έδειξε πως οι μισοί ενήλικες κάνουν καθιστική ζωή.

Οι ερευντητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από το Κέντρο του Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών κι ανέλυσαν δεδομένα από το τις έρευνες της Εθνικής Υγείας και της Διατροφής για το 2015-16.
Διαπίστωσαν πως το ¼ των ενηλίκων κάθεται 8 ώρες σερί χωρίς καν να σηκωθεί και ένας στους δέκα είναι σωματικά ανενεργός. Η έλλειψη άσκησης και η καθιστική ζωή αυξάνουν το ρίσκο αμέτρητων προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος και τα καρδιακά νοσήματα. Η ομάδα του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια λέει ότι αυτά τα στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν τους γιατρούς στο να επεμβαίνουν ως προς το κομμάτι της καθιστικής ζωής.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό του Οργανισμού Αμερικανικής Ιατρικής. Όπως φάνηκε, ακόμα και οι συμμετέχοντες που δήλωσαν ότι κάθονται λιγότερο από 4 ώρες ημερησίως, εξ αυτών, μόνο το 2,6% ήταν επαρκώς δραστήριο. Τα οφέλη της άσκησης είναι ήδη ευρέως γνωστά. Μπορεί να μειώσει το ρίσκο σοβαρών παθήσεων, όπως το εγκεφαλικό και η καρδιακή προσβολή, να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, αλλά να χαρίσει και καλύτερη διάθεση, ποιοτικό ύπνο και υψηλότερη αυτοπεποίθηση.

Με τα νέα δεδομένα, το Αμερικανικό τμήμα Υπηρεσιών Υγείας και Ανθρώπου εξέδωσε νέες οδηγίες ώστε να προτρέψει τους ανθρώπους να κινούνται έστω και 2-3 λεπτά την ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Καθιστική ζωή: Πως βλάπτει την υγεία μας