Καθυστερημένη αντίδραση του ΠΙΣ για την αργία των 20 γιατρών

Φακελάκι
26-12-2016

Με σχετική καθυστέρηση και παρά το γεγονός ότι ο κ. Βλασταράκος και ο κ. Γεωργιάδης ήρθαν τετ α τετ το βράδυ της Τρίτης στην εκδήλωση της ΠΕΦ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αντίθεσή του για τον τρόπο και το χρόνο (και όχι την ουσία) που ο υπουργός υγείας έθεσε σε αργία τους 20 γιατρούς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση “η απόφαση του υπουργού Υγείας να θέσει σε αυτοδίκαιη αργία 20 ιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας, χωρίς την ενημέρωση των θεσμικών οργάνων των ιατρών και παραμονή της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στα νοσοκομεία, δεν βοηθά την προσπάθεια της κάθαρσης.  Ο χρόνος που ο υπουργός Υγείας επέλεξε για τιμωρία των «επίορκων» λειτουργών δείχνει αγωνιώδη προσπάθεια ενοχοποίησης και αποδυνάμωσης των εργαζομένων του  Εθνικού  Συστήματος Υγείας, το οποίο με υπεράνθρωπες προσπάθειες έχουν στηρίξει χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι, στην απαξίωση των οποίων έχουν οδηγήσει οι αποτυχημένες πολιτικές τόσων ετών.”

Η ανακοίνωση του ΠΙΣ κλείνει ως εξής “Αιφνιδιασμούς και τετελεσμένα δεν ανεχόμαστε και θα αντιδράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις”.