Κάτι παραπάνω από μία θεραπεία για το διαβήτη, φάρμακο της AstraZeneca

12-09-2019

Ενθαρρυντικά νέα από Τo Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Παρίσι σχετικά με τη δαγλιφλοζίνη της ΑstraZeneca.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε βρεατανική εταιρεία, η δαπαγλιφλοζίνη 10mg εγκεκριμένη θεραπεία για τους ενήλικους ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2 μειώνει κατά 26% τις πιθανότητες καρδιαγγειακού θανάτου και περιορίζει την επιδείνωση της καρδιακής ανεπάρκειας ανεξαρτήτως εάν oι ασθενείς  νοσούν από διαβήτη τύπου 2, ή όχι. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα από τη φάση 3 της έρευνας DAPA-HF trial δείχνουν τα εξής:

• Η δαπαγλιφλοζίνη 10mg μείωσε το σύνθετο καταληκτικό σημείο καρδιαγγειακού θανάτου ή επιδείνωσης της καρδιακής ανεπάρκειας κατά 26% (p<0,0001) και κατέδειξε μείωση σε κάθε ένα από τα επιμέρους συστατικά του σύνθετου καταληκτικού σημείου.

• Κατά την ανάλυση κάθε μέρους του πρωτεύοντος σύνθετου καταληκτικού σημείου, καταγράφηκε μείωση κατά 30% (p<0,0001) του κινδύνου εκδήλωσης πρώτου επεισοδίου επιδείνωσης καρδιακής ανεπάρκειας και μείωση κατά 18% (p=0,0294) του κινδύνου θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια. Η επίδραση της δαπαγλιφλοζίνης στο πρωτεύον σύνθετο καταληκτικό σημείο ήταν συνεπής σε όλες τις βασικές υποομάδες που εξετάστηκαν.