“Κενό γράμμα” η φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων

26-12-2016

«Κενό γράμμα» παραμένει η φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών και η χορήγηση φαρμάκων από τα ιδιωτικά φαρμακεία για τους κατόχους βιβλιάριου απορίας καθώς ο σχετικός νόμος δεν έχει «περάσει» στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με αποτέλεσμα τα ιδιωτικά φαρμακεία να μην μπορούν να εκτελέσουν τις σχετικές συνταγές. 

Ειδικότερα, πληροφορίες από την ΗΔΙΚΑ αναφέρουν ότι προς το παρόν, οι δικαιούχοι πρόνοιας συνεχίζουν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους αποκλειστικά από τα δημόσια νοσοκομεία. Αυτό σημαίνει ότι οι φαρμακοποιοί δεν εκτελούν ακόμη συνταγές δικαιούχων Πρόνοιας. 

Η διαδικασία χορήγησης θα «ανοίξει» το επόμενο διάστημα – προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία- οπότε ανασφάλιστοι και δικαιούχοι πρόνοιας θα αποτελούν μια «ομάδα δικαιούχων» και όχι δυο ξεχωριστές ομάδες.

Έτσι, οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να εκτελούν κανονικά ΜΟΝΟ συνταγές ανασφάλιστων που είχαν μέχρι τώρα πρόσβαση στην συγκεκριμένη παροχή (δηλ. δικαιούχων Ν. 4270/2014) χρεώνοντας κανονικά την νόμιμη συμμετοχή.