Κι όμως! Οι άντρες προσέχουν περισσότερο την υγιεινή τους από τις γυναίκες

26-12-2016
Είναι κάτι που δεν θα το περιμέναμε ποτέ. Κι όμως είναι αλήθεια. Έρευνα Αυστραλών επιστημόνων έδειξε πως οι γυναίκες προσέχουν λιγότερο την υγιεινή τους μέσα στο μπάνιο από τους άντρες.
 
Ερευνητές από το Κέντρο Υγιεινής Initial Hygiene στην Αυστραλία έκαναν μελέτες σε δεκάδες γυναίκες και άντρες. Μελέτησαν την συμπεριφορά τους και τις συνήθειες τους όσον αφορά στην χρήση του μπάνιου και συνέκριναν την συμπεριφορά των αντρών και των γυναικών.
 
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι γυναίκες θεωρούν τους άντρες συναδέλφους τους πιο βρώμικους όσον αφορά στην υγιεινή στο μπάνιο. Τα στοιχεία όμως τις δικαιώνουν;
 
Όπως φάνηκε από την έρευνα, το 96% και των αντρών και των γυναικών πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι στη δουλειά. Άρα θα περίμενε κανείς να είναι το ίδιο καθαροί. Όμως, το 77% των αντρών καθαρίζει και το κάθισμα της λεκάνης πριν καθίσει. Κάτι που τους δίνει προβάδισμα την υγιεινή αφού οι γυναίκες το κάνουν αυτό σε ποσοστό μόλις 59%.
 
Οι άντρες φαίνεται πως ξεπερνούν τις γυναίκες και σε άλλες συνήθειες υγιεινής στην τουαλέτα. Για παράδειγμα το 67% των αντρών αποφεύγει να πιάσει κάτι στο μπάνιο που γνωρίζει πως έχουν πιάσει κι άλλοι. Κάτι που οι γυναίκες κάνουν σε χαμηλότερο ποσοστό, 53%.
Επίσης οι άντρες κλείνουν το καπάκι της λεκάνης πριν τραβήξουν το καζανάκι σε μεγαλύτερο ποσοστό από τις γυναίκες. Μια συνήθεια που εμποδίζει τα μικρόβια από το να κυκλοφορούν στον αέρα περισσότερο.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: