Κινητά: Έρευνα δείχνει συσχετισμό της χρήσης τους με τον καρκίνο

26-12-2016

Δεν υπάρχει πλέον άνθρωπος σήμερα που να μην έχει πάντα δίπλα του ένα κινητό. Όταν πίνουμε καφέ επάνω στο τραπεζάκι, όταν δουλευουμε επάνω στο γραφείο μας… ακόμα και όταν κοιμόμαστε στο κομοδίνο αν το έχουμε και ως ξυπνητήρι. Μπορεί λοιπόν το κινητό μας να μας προκαλέσει καρκίνο; Νέα Αμερικανική έρευνα δίνει την απάντηση.

Ερευνητές που παίρνουν μέρος στο Αμερικανικό Εθνικό Τοξικολογικό Πρόγραμμα έκαναν μια μελέτη 22 εκατομμυρίων ευρώ σε 2.500 ποντίκια τα οποία εξέθεσαν σε ραδιοκύματα για 9 ώρες την ημέρα, κάθε ημέρα για δυο χρόνια.
Ήθελαν έτσι να διαπιστώσουν κατά πόσο τα ραδιοκύματα, αυτά δηλαδή που εκπέμπουν και τα κινητά μας τηλέφωνα, μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως υπήρχαν κάποιες περιπτώσεις δημιουργίας όγκων στα ποντίκια που είχαν εκτεθει στα ρσδιοκύματα.
Όπως φάνηκε από την έρευνα, καταγράφηκαν περιπτώσεις δημιουργίας όγκων στον εγκέφαλο και την καρδιά.
 
Από την άλλη, υπάρχουν επιστήμονες που διαφωνούν με αυτά τα ευρήματα. Επιστήμονες όπως ο Dr. Rodney Croft, διευθυντής του Αυστραλιανού Κέντρου για τις Επιπτώσεις της Ηλεκτρομαγνητικής.
Όπως τονίζει ο Δρ. Croft, η νέα έρευνα δεν δίνει απτά στοιχεία που να συνδέει την χρήση κινητών τηλεφώνων με την εμφάνιση καρκίνου σε ανθρώπους.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: