Έρχονται οι ΚΟΜΥ: Οι νοσηλευτές που θα πηγαίνουν στα σπίτια για τα τεστ του κορονοϊού

07-04-2020

Ειδικές κινητές μονάδες για την υποστήριξη Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΕΣΥ, στο πλαίσιο πρόληψης της Δημόσιας Υγείας, λόγω έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του νέου κορονοϊού, οργανώνει με κοινή υπουργική απόφαση το υπουργείο Υγείας και Oικονομικών, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Ενδεικτικές ενέργειες που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, που αφορά στη μίσθωση  500 αυτοκινήτων και στην πρόσληψη περίπου 1100 ατόμων, είναι:

-Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών (κινητών μονάδων), για κατ’ οίκον υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας και λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού, από άτομα -πιθανά κρούσματα κορωνοϊού.
-Παροχή καθοδήγησης σχετικά με τη διαχείριση των περιστατικών COVID-19 σε νέους επαγγελματίες υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ και μελών κινητών μονάδων
-Ενίσχυση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ με 100 άτομα, για τη διαχείριση των κλήσεων για λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από ύποπτα κρούσματα Κορωνοϊού κατ΄οίκον
-Αξιολόγηση της εμπειρίας που αποκτήθηκε από τη δράση, όσον αφορά στις διαδικασίες, στην επίτευξη των στόχων και σε ειδικές ανάγκες που αφορούν σε προσωπικό, και η οποία θα εξετάσει ποια στοιχεία, μπορούν να συμπεριληφθούν και με ποια μορφή στην ΠΦΥ.

Ο ΕΟΔΥ, ως φορέας υλοποίησης του προγράμματος θα προσδιορίζει τις περιοχές δραστηριοποίησης τους, λαμβάνοντας υπόψιν επιδημιολογικές και γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας. Σημειώνεται ότι οι συμβάσεις των νεοπροσληφθέντων θα είναι με χρονικό ορίζοντα, τους τρεις μήνες, ενώ αναμένεται να στελεχωθούν 500 κινητές ομάδες ειδικού σκοπού.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Δωρεά 100.000.000 από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος