Κινητικότητα…με κομματικά κριτήρια στο Αγία Βαρβάρα;

26-12-2016

Κινητικότητα με… κομματικά κριτήρια στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» καταγγέλλουν νοσηλευτές. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ), στο νοσοκομείο το οποίο πλέον λειτουργεί ως Μονάδα Υγείας με τακτικά εξωτερικά ιατρεία και Τμήμα Τεχνητού Νεφρού, καταγράφονται αλλεπάλληλες μετακινήσεις προσωπικού, που όμως δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του νοσοκομείου.

Μετά την πρώτη κινητικότητα που οδήγησε περί τους 300 εργαζόμενους της Αγίας Βαρβάρας σε άλλα νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), αναφέρει η Ομοσπονδία, ακολούθησε νέο κύμα «επιστροφής» νοσηλευτών και τραυματιοφορέων, «οι οποίοι παραμένουν χωρίς αντικείμενο απασχόλησης επί δύο και πλέον μήνες, στερώντας τις υπηρεσίες τους από τα νοσοκομεία του Πειραιά από τα οποία επέστρεψαν με τρόπο παντελώς ανεξήγητο».

Η «επιστροφή» των  εργαζομένων βασίστηκε σε κομματικά κριτήρια, καταγγέλλουν στελέχη της ΠΑΣΥΝΟ ενώ θέτουν το εξής ερώτημα «Γιατί επέστρεψαν νοσηλευτές με πολυετή προϋπηρεσία σε Χειρουργείο, προκειμένου να εργαστούν στην Παθολογική Κλινική και όχι Νοσηλευτές με εμπειρία στην εν λόγω κλινική;».