Τα τελευταία χρόνια όλοι έχουμε κάνει το κινητό μας μας προέκταση των χεριών μας. Το παίρνουμε μαζί μας παντού… μέχρι και στο μπάνιο. Είναι λοιπόν αυτονόητο πως θα το έχουμε πάνω μας όταν πηγαίνουμε για τρέξιμο ή στο γυμναστήριο. Βάζουμε τα ακουστικά και ακούμε την αγαπημένη μας μουσική όσο τρέχουμε είτε έξω είτε στον διάδρομο ενός γυμναστηρίου. Γιατί όμως αυτό κάνει κακό στην υγεία μας;
Πως μπορεί να μας βλάψει το κινητό κατά την διάρκεια του τρεξίματος
Το τρέξιμο με το κινητό στο χέρι μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό στο ισχίο και στους ώμους.
Συγκεκριμένα, η συνήθεια μπορεί να προκαλέσει μικρές ανισορροπίες στο σώμα, που μπορεί με την σειρά τους να οδηγήσουν σε χτυπημένο ισχίο, πόδι και μύες του ώμου.
Το ίδιο φυσικά ισχύει για τα πάντα που μπορεί να κρατάς, όπως ένα μπουκάλι νερό.
Η Athletics running coach, Alexa Duckworth-Briggs, καλεί τους δρομείς να έχουν να κινητά τους στη μέση τους, σε ένα τσαντάκι ή ζώνη. «Το να κρατάς κάτι στα χέρια σου έχει αντίκτυπο στο βάδισμά σου. Προκαλεί μυϊκές ανισορροπίες, επηρεάζει την κατανομή του βάρους στο σώμα και σε κάνει να νιώθεις λιγότερο αποτελεσματικός δρομέας», αναφέρει στο Cosmopolitan UK.
Έτσι γίνεσαι ευαίσθητος στα χτυπήματα στα πόδια, στα ισχία και στους ώμους.
«Οι άνθρωποι τείνουν να κρατούν το κινητό στο ίδιο χέρι, σαν συνήθεια. Με το να κάνεις ένα χέρι βαρύτερο, αλλάζεις την ορμή κίνησης των άκρων. Τότε, το σώμα σου θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει για την ανισορροπία με το να δουλέψει κάποιους μύες σκληρότερα από άλλους. Έτσι, οι επαναλαμβανόμενοι τραυματισμοί μπορεί να συμβούν», αναφέρει η ίδια.
Σύμφωνα με την ειδικό, είναι πιο πιθανό να παρατηρήσεις τα προβλήματα στην αντίθετη πλευρά από αυτή που κρατάς το κινητό.
ΔΙΑΒΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ύπνος: Γιατί δεν πρέπει να κοιτάμε το κινητό μας πριν κοιμηθούμε