“Κλειδώνει” το σχέδιο κινητικότητας για τα νοσοκομεία περιφέρειας

26-12-2016

Οριστικοποιείται σήμερα (Παρασκευή) το σχέδιο κινητικότητας των εργαζομένων σε νοσοκομεία της περιφέρειας. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ θα παρουσιαστούν τα τελικά σχέδια για την κινητικότητα, τα οποία στην συνέχεια θα κοινοποιηθούν «στους Περιφερειάρχες και στους Δημάρχους για να ξέρει ο καθένας τι γίνεται στο χώρο του και να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί και εκπλήξεις».

Η ανακοίνωση έγινε κατά την διάρκεια ευρείας σύσκεψης με τους Περιφερειάρχες ανά την επικράτεια, υπό τον υπουργό Υγείας, στο πλαίσιο της  συζήτησης  για την Προγραμματική  Περίοδο 2014-2020, στον τομέα της Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης, αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα σε κάθε περιφέρεια ξεχωριστά, είχε εποικοδομητικό διάλογο με τους φορείς για τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας και τη βελτίωση των δομών υγείας στις περιφέρειες.     

«Βρεθήκαμε σε ανώτατο τοπικό επίπεδο μαζί με τους κυρίους Περιφερειάρχες διότι θέλουμε να παρουσιάσουμε αλλά και να συμφωνήσουμε όλη την επόμενη προγραμματική περίοδο στους τομείς που αφορούν την Υγεία των Ελλήνων Πολιτών» ανέφερε μετά την σύσκεψη ο κ. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «είναι πάρα πολύ σημαντικό για να πετύχουμε την όσο δυνατόν μεγαλύτερη, την όσο δυνατόν ταχύτερη και την όσο δυνατόν αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, οι οποίοι όπως αντιλαμβάνεστε, στη φάση που διανύουμε, είναι οι μοναδικοί διαθέσιμοι, πραγματικοί πόροι, που έχουμε για την εκπόνηση  έργων στη χώρα, να έχουμε μαζί με τις αιρετές περιφέρειες οι οποίες έχουν την ευθύνη υλοποίησης των περισσοτέρων έργων τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία,  τη μεγαλύτερη δυνατή σύμπτωση απόψεων ώστε να κερδίσουμε χρόνο από γραφειοκρατίες, από διακονίες, από κωλυσιεργίες οι οποίες οποτεδήποτε συμβαίνουν τελικώς βαίνουν εις βάρος των Ελλήνων  πολιτών».