Κλειστά από σήμερα διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικά εργαστήρια

10-06-2019

Κλειστά από σήμερα και επ’ αόριστον τα  διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας. εξαιτίας του ύψους των αυτόματων επιστροφών και εκπτώσεων που τους επιβάλλει το υπουργείο υγείας κάνοντας πλέον όπως καταγγέλλουν εντελώς ασύμφορη τη λειτουργία τους.

Ωστόσο, η συντονιστική επιτροπή των Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας) – Π.Ο.Σ.Κ.Ε (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων) – ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων) και ΠΑΝ.Ι.ΔΙ (Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων) που συμμετέχουν στην κινητοποίηση ανακοίνωσαν τη λειτουργία διαγνωστικών κέντρων μόνο το απόγευμα όλη την ερχόμενη εβδομάδα από τις 17.00 ως τις 20.00 το βράδυ προκειμένου να παραδίδουν αποτελέσματα εξετάσεων που έχουν ήδη διενεργηθεί.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) εκφράζει με ανακοίνωσή του την Παρασκευή 7 Ιουνίου την αμέριστη συμπαράστασή του στις νέες κινητοποιήσεις τις οποίες εξήγγειλαν οι Ενώσεις Εργαστηριακών και Κλινικοεργαστηριακών Ιατρών, αντιδρώντας στις συνεχείς περικοπές, στις υποτιμολογήσεις των εξετάσεων, στην επιβολή υποχρεωτικών επιστροφών (clawback) και υποχρεωτικών εκπτώσεων (rebate) που έχουν οδηγήσει το κλάδο σε εξόντωση, το σύνολο των ιατρών σε δραματική υποβάθμιση και τους πολίτες σε αποστέρηση των εργαστηριακών ιατρικών εξετάσεων, τις οποίες έχουν απόλυτη ανάγκη.