Κλειστές παραμένουν 200 κλίνες της ΜΕΘ

26-12-2016

Κλειστές και παροπλισμένες παραμένουν τουλάχιστον 200 κλίνες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ζωή εκατοντάδων συνανθρώπων μας. Την ίδια στιγμή, οι εκπρόσωποι του νοσηλευτικού κλάδου επισημαίνουν ότι το θέμα  της λήξης των συμβάσεων των νοσηλευτών, που είχαν διατεθεί για τη στελέχωση των ΜΕΘ, παραμένει «στάσιμο χωρίς διάθεση αναπλήρωσής τους από την Πολιτεία». 

«Όσο λιγοστεύουν οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), τόσο περισσότερες ανθρώπινες ζωές θα χάνονται» εκτιμά ο πρόεδρος της ΕΝΕ, κ. Δημήτρης Σκουτέλης. Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 50 ασθενείς σε βαρύτατη κατάσταση περιμένουν καθημερινά διασωληνωμένοι σε θαλάμους ή και διαδρόμους περιμένοντας ένα κρεβάτι ΜΕΘ. 

Ήδη ένας ασθενής κατέληξε σε λίστα αναμονής για Εντατική στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπως κατήγγειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), με τους επαγγελματίες υγείας να φοβούνται πώς δεν είναι το μοναδικό ούτε και το τελευταίο μοιραίο περιστατικό. 

 «Το πρόβλημα στις ΜΕΘ εντοπίζεται ξεκάθαρα στην υποστελέχωση των Μονάδων από νοσηλευτές. Πρέπει το συντομότερο δυνατόν η Πολιτεία να προχωρήσει σε προσλήψεις συναδέλφων μας» αναφέρει ο γενικός γραμματέας της ΕΝΕ, κ. Αριστείδης Δάγλας.