“Κόκκινος” συναγερμός για την αποφυγή νέου κύματος της πανδημίας μετά τις γιορτές

24-12-2020

Σε «κόκκινο» συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές και ελεγκτικές αρχές για την αποφυγή νέου κύματος, μέσω της διασποράς του κορονοϊού εξαιτίας κυρίως των συνωστιμών και συναθροίσεων τις ημέρες των Χριστουγέννων. Μάλιστα ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων μέτρων για την Πρωτοχρονιά – σε περίπτωση που δεν αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού και τα υφιστάμενα μέτρα δεν εφαρμοστούν.

Από σήμερα το πρωί, σε επιφυλακή βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία όπως και όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Σχεδόν 5.000 ένστολοι θα βρίσκονται στους δρόμους του λεκανοπέδιου ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην προσπάθεια να ελεγχθούν οι μετακινήσεις των πολίτων κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν.

Κατά την απαγόρευση της κυκλοφοροίας (από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00) δυνάμεις της αστυνομίας θα βρίσκονται σε όλες τις κομβικές οδούς, μπλόκα και περιπολίες θα επιτηρούν την κυκλοφορία σε όλους του δρόμους.

Αυξημένη θα είναι η παρούσια της Αστυνομίας στη Δυτική Αττική όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο ενώ σε… ασφυκτικό κλοιό θα είναι ναοί, πλατείες και σταθμοί μετρό για τον έλεγχο της κυκλοφορίας. Drone θα ελέγχει την κίνηση σε ολόκληρες γειτονίες ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και έλεγχος σε σπίτια σε περίπτωση καταγγελίας για υπεράριθμους επισκέπτες.

Στο τραπέζι βρίσκεται και η διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες ώστε να ελεγχθούν όλοι όσοι μετακινούνται τις ώρες της απαγόρευσης. Μπλόκα ελέγχου θα υπάρχουν: διόδια, κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο, εισόδους-εξόδους των πόλεων, υπεραστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, πλατείες και οπουδήποτε μπορεί να δημιουργηθεί συγχρωτισμός.