Κοριτσάκι με όγκο σε νεφρό και καρδιά, χειρουργήθηκε με επιτυχία στο “Αγία Σοφία”

26-12-2016

Με απόλυτη επιτυχία αντιμετωπίσθηκε στο Καρδιοχειρουργικό Τμήμα του Γ. Ν. Παίδων ¨Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ¨ μία μοναδική περίπτωση κοριτσιού ηλικίας 6 ετών με ευμεγέθη όγκο στον αριστερό νεφρό με επέκταση στην κάτω κοίλη φλέβα και στον δεξιό κόλπο της καρδιάς. 

Το παιδί αντιμετωπίσθηκε ταυτόγχρονα με αφαίρεση του όγκου – Αρ. Νεφρεκτομή από την κοιλιά και ακολούθησε με χρήση εξωσωματικής κυκλοφορίας και βαθιά υποθερμία η ολική αφαίρεση του όγκου από την κάτω κοίλη φλέβα και από την καρδιά (δεξιός κόλπος). 

Η μετεγχειρητική πορεία του παιδιού είναι εξαιρετική το παιδί ήδη έχει εξέλθει της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας από εβδομάδας, έχει μεταφερθεί σε κοινό θάλαμο στο Τμήμα Ογκολογίας ( αν. Καθηγητής Αντ. Κατάμης) της Α΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής  κλινικής. 

Τα επανειλημμένα  υπέρηχο καρδιάς καταδεικνύουν  την πλήρη βατότητα του αγγείου κάτω κοίλη φλέβα και την εξάλειψη του όγκου από την καρδιά, η δε κλινική του εικόνα εξαιρετική. 

Οι ιατροί που συμμετείχαν στην διαδικασία είναι: από την Καρδιοχειρουργική ομάδα: Α. Κουρτέσης Συντονιστής Διευθυντής, Ν. Αντωνόπουλος και Π. Σχορετσανίτης Επιμελητές του Κ/ Χτμήματος, από την Παιδοχειρουργική ομάδα:  Διευθυντής Κ. Νίκα & Ν. Χριστόπουλος και από την αναισθησιολογική ομάδα: Προδρόμου Χ, Γαρίνη Ε και Κούνα Ν. Η μετεγχειρητική φροντίδα του παιδιού στην Καρδιοχειρουργική Μονάδα ήταν  υπό την επίβλεψη της Διευθύντριας κ. Φ. Ανατολίτου.