Κορονοϊός: Αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για τα μέτρα

εστίαση
26-01-2022

Αναβλήθηκε πιθανότατα για αύριο Πέμπτη 27/1, η συνεδρίαση της ολομέλειας της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, με σκοπό την απόφαση για την παράταση ή όχι των περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού, που λήγουν την Κυριακή 30 Ιανουαρίου. Η συνεδρίαση δεν θα γίνει εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Την καταληκτική απόφαση των ειδικών θα επηρεάσουν τρεις παράγοντες: α) η έως τώρα πορεία της επιδημίας β) η κακοκαιρία «Ελπίδα» που έπληξε το προηγούμενο 48ωρο κυρίως την Αττική και την Εύβοια αλλά και άλλες περιοχές και γ) η πορεία των εμβολιασμών.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων την προηγούμενη Τετάρτη 19 Ιανουαρίου είχε εισηγηθεί την παράταση των μέτρων (απαγόρευση μουσικής στους χώρους διασκέδασης, μόνο καθήμενοι έως έξι άτομα ανά τραπέζι και περιορισμός ωραρίου έως τις 00:00, υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης για την είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, λιανεμπόριο, υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε ΜΜΜ, σούπερ-μάρκετ) κατά μία εβδομάδα, δηλαδή έως τις 30/1 κυρίως λόγω του υψηλού αριθμού θανάτων που σημειώνονταν καθημερινά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.